تأثیر سطح فیبر کنسانتره شروع کننده و استفاده از یونجه بر مصرف خوراک و اضافه وزن روزانه گوساله های شیری هلشتاین

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,314

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_491

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثر متقابل افزودن یونجه با سطح فیبر کنسانتره شروع کننده بر میانیگن خوراک مصرفی و میانگین افزایش وزن روزانه گوساله های هلشتاین، آزمایشی با استفاده از 32 رأس گوساله نر هلشتاین، در قالب یک طرح کاملاً تصادفی و با روش فاکتوریل 2×2 اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1-کنسانتره شروع کننده با سطح فیبر پایین بدون یونجه، 2-کنسانتره شروع کننده با سطح فیبر پایین به همراه یونجه 3-کنسانتره شروع کننده با سطح فیبر بالا بدون یونجه و 4-کنسانتره شروع کننده با سطح فیبر بالا به همراه یونجه بود. گوساله ها از سن سه روزگی تا سه هفته بعد از قطع شیر در آزمایش قرار گرفتند. در طول این مدت مصرف خوراک روزانه و اضافه وزن روزانه اندازه گیری شد. بین تیمارها از نظر میزان خوراک مصرفی در دوره قبل از شیرگیری و کل دوره آزمایش و اضافه وزن روزانه در دوره قبل از شیرگیری، اختلاف معنی داری مشاهده نشد. تیمارهای آزمایشی اختلاف معنی داری را به لحاظ خوراک مصرفی در دوره بعد از شیرگیری نشان دادند (05/0 > P). میانگین اضافه وزن روزانه نیز در دوره بعد از شیرگیری و کل دوره آزمایش معنی دار بود (05/0 > P). گوساله هایی که جیره خوراکی آنها، حاوی کنسانتره شروع کننده با سطح فیبر پایین و حاوی یونجه بود نسبت به سایر تیمارهای آزمایشی میانگین خوراک مصرفی و اضافه وزن بیشتری نشان دادند که احتمالاً افزایش حاصله در میانگین مصرف خوراک و اضافه وزن روزانه این گوساله ها مربوط به بالا بودن میزان پروپیونات و بوتیرات تولیدی در شکمبه بوده است.

نویسندگان

امیر سالاری نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشگاه بیرجند

محمدحسن فتحی

عضو هیئت علمی گروه علوم دامی دانشگاه بیرجند

همایون فرهنگ فر

عضو هیئت علمی گروه علوم دامی دانشگاه بیرجند

حسین نعیمی پور

کارشناس ارشد آموزشی گروه علوم دامی دانشگاه بیرجند

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • دهقان‌بنادکی، م.، نیازی، ف.، ابراهیمی، م.، و قیاسوند، م. 1389. ...
  • قربانی، غ. ر.، و خسروی، ح. ا.، 1384. اصول پرورش ...
  • مشرف، ش. ا.، و آذربایجانی، ع. _ 1388. پیشگیری از ...
  • Suarez, B. J., C. G. Van Reenen, N. Stockhofe. J. ...
  • نمایش کامل مراجع