بررسی اثرات سطوح مختلف دانه زیره سیاه بر ترکیب اسید های چرب گوشت ران و وزن اندام های داخلی جوجه های گوشتی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,236

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_579

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

یک آزمایش با200 قطعه جوجه نر یکروزه سویه راس در مرغداری تحقیقاتی گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه طراحی شد. این آزمایش در قالب یک طرح کاملا تصادفی برای بررسی اثرات سطوح صفر ، 5/0، 1 و 2 درصد دانه زیره سیاه بر پروفیل اسید های چرب گوشت ران و وزن اندامهای داخلی جوجه های گوشتی مورد استفاده قرار گرفتند. این جوجه ها به 4 گروه 50 تایی تقسیم شدند و هر گروه به یکی از تیمارهای آزمایشی اختصاص یافت. جیره های آزمایشی از یکروزگی تا 42 روزگی در دسترس پرنده ها قرار گرفت. در پایان دوره (سن 42 روزگی)، 2 پرنده از هر تکرار (10 پرنده به ازای هر تیمار) به طور تصادفی انتخاب و کشتار شدند. سپس وزن نسبی کبد، قلب، سنگدان و چربی حفره بطنی مورد محاسبه قرار گرفت. یک نمونه از ران هر کدام از این جوجه ها برداشته شد و برای بررسی پروفایل اسیدهای چرب مورد استفاده قرار گرفت. نتایج بدست آمده از آزمایش اخیر نشان داد که افزودن 1% دانه زیره سیاه باعث افزایش اسیدهای چرب C22:6n-3, C20:5n-3, C18:4n-3 C18:3n-3،مجموع اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 و همچنین باعث کاهش نسبت اسیدهای چرب اشباع به اسید های چرب غیراشباع با پیوند چند گانه و نسبت اسید های چرب غیر اشباع تک پیوندی به اسید های چرب غیر اشباع با پیوند چند گانه‌ شد. همچنین افزودن 2% دانه زیره سیاه باعث کاهش نسبت امگا-6 به امگا-3 شد. هیچ تفاوت معنی داری بین وزن نسبی کبد، قلب، سنگدان و چربی حفره بطنی جوجه های تیمارهای مختلف وجود ندارد

کلیدواژه ها:

پروفایل اسید های چرب ، جوجه گوشتی ، دانه زیره سیاه و وزن اندام های داخلی

نویسندگان

کامیار ماشینچی زاده عباسی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه ارومیه

پرویز فرهومند

هیئت علمی گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه

محسن دانشیار

هیئت علمی گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بامداد، فاطمه، 1382، تعیین مقدار ترکیبات فنولیک موجود در دو ...
  • Galib A.M. Al-Kassi, 20 10, Effect of Feeding Cumin (Cuminum ...
  • Kocourkova B., sedlakova J., holubova V (1999) Morfogicke a kavalitativni ...
  • N. AL-Beitawi and S.S. El-Ghousein , 2008 , Effect of ...
  • Smith, D. L., J. Dushoff, and J. G. Morris. 2005. ...
  • نمایش کامل مراجع