میزان استفاده استادان کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه های دولتی و پیام نور از فناوری های اطلاعاتی ازدیدگاه دانشجویان

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 107

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PUBLIJ-14-3_005

تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1401

چکیده مقاله:

این پژوهش به منظور بررسی میزان استفاده استادان رشته کتابداری واطلاعرسانی در دانشگاه های دولتی سطح شهر تهران و دانشگاه های پیام نور مراکز استانهای ایران از فناوری های اطلاعاتی و رسانه های آموزشی می باشد. روش پژوهش حاضر پیمایشی – تطبیقی و از نوع کاربردی است. برای گردآوری اطلاعات از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده شد و پرسشنامه تهیه شده بین دانشجویان دانشگاه های دولتی سطح شهر تهران(۱۷۴ نفر) ودانشجویان دانشگاه پیام نور مراکز استانهای ایران (۲۶۱نفر) که جمعا برابر ۴۳۵ نفر بودند، قرار گرفت. داده ها با نرم افزار اس.پی.اس.اس. تجزیه و تحلیل شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که میزان استفاده از فناوری های اطلاعاتی در دانشگاه های دولتی با میانگین ۹۱/۲ در حد متوسط و در دانشگاه های پیام نور با میانگین ۱۸/۲ در حد کم می باشد. میزان استفاده استادان از CD های آموزشی در دانشگاه های دولتی با میانگین ۴۳/۲ در حد نسبتا کم و در دانشگاه های پیام نور با میانگین ۹۷/۱ نیز در حد کم می باشد. ۸۰ درصد دانشجویان پیام نور و ۵۸ درصد دانشجویان کتابداری در دانشگاه های دولتی معتقدند که استادان آنها از منابع الکترونیکی در امر تدریس استفاده نمی کنند. میزان استفاده استادان از کامپیوتر در دانشگاه های پیام نور با میانگین ۱۵/۲ و در دانشگاه های دولتی با میانگین ۱۳/۳ در حد کم می باشد و در نهایت میزان استفاده استادان از ابزارهای نمایشی در دانشگاه های پیام نور با میانگین ۱۶/۲ در حد کم و در دانشگاه های دولتی با میانگین ۲۵/۳ در حد متوسط می باشد. نتایج حاکی از آن است که میزان استفاده استادان در دانشگاه های دولتی از فناوری های اطلاعاتی و رسانه های کمک آموزشی در امر آموزش بیش از استادان دانشگاه های پیام نور است. بنابراین توجه بیشتر به دانشگاه های پیام نور به منظور استفاده بهینه از رسانه های آموزشی در امر تدریس ضرورت دارد.

نویسندگان

زهرا اباذری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

لیلا نعمتی انارکی

دانشگاه آزاد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • AECT Task Force(۱۹۷۷). Educational technology :Definition and glossary of terms. ...
  • Barron, D. D. (۲۰۰۶). Distance education in north American library ...
  • Casal ,C.R.(۲۰۰۷). ICT for education and development, Information Journal. ۹( ...
  • Goodison , T. (۲۰۰۲). Enhancing learning with ICT at primary ...
  • Haythorn, J. A.( ۲۰۰۵). The role of distance education in ...
  • Olliges, R. & Wernet, S. P.& Delicath , T. A.(۱۹۹۹). ...
  • Reynolds, L.& Smith, A. (۲۰۰۴). Treating the techno- stressed : ...
  • Schollie, B. (۲۰۰۱). Student achievement and performance levels in online ...
  • ذوفن،ش.( ۱۳۸۵). کاربرد فناوری های جدید در آموزش،تهران:سمت،ص. ۱۱ ...
  • فراهانی،الف.(۱۳۸۳). فناوری آموزشی و تربیت بدنی و چالشهای فرارو. پیک ...
  • مستشارنیا، م. (۱۳۸۲). آموزش برای همه کس. مجموعه مقالات اولین ...
  • نمایش کامل مراجع