ارزیابی عملکرد در کشت مخلوط ردیفی ذرت ( mays Zea ) و سویا (Glycine max )

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,224

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_1163

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

به منظور بررسی نحوه رشد و نمو ذرت و سویا در سیستم زراعت تک کشتی و مخلوط ، آزمایشی با استفاده از روش جایگزینی و افزایشی با نسبت های مختلف ، تراکم مطلوب دو گیاه با استفاده طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی ، دانشگاه زنجان در سال 1389 به اجرا درآمد. نتایج بدست آمده نشان داد که بیشترین عملکرد دانه ذرت به میزان 13/12567 کیلوگرم در هکتار از کشت مخلوط افزایشی با نسبت(100% ذرت + 20% سویا) تولید شد. بیشترین عملکرد دانه سویا به میزان 67/2951 کیلوگرم در هکتار از کشت مخلوط جایگزینی با نسبت 2:2(50% ذرت + 50% سویا) و بیشترین مجموع عملکرد دانه دو گیاه به میزان 25/13750 کیلوگرم در هکتار از کشت مخلوط جایگزینی با نسبت 2:2(50% ذرت + 50% سویا) حاصل شد. بالاترین میزان 93/1 LER= از کشت مخلوط جایگزینی با نسبت 2:2(50% ذرت + 50% سویا) بدست آمد. الگوی کاشت بر عملکرد دانه ذرت ، متوسط تعداد بلال در گیاه ، بر متوسط تعداد دانه در بلال و وزن هزار دانه ذرت در سطح احتمال یک درصد اثر معنی دار داشت. همچنین الگوی کاشت بر عملکرد دانه ، متوسط تعداد غلاف در گیاه ، متوسط تعداد دانه در غلاف و وزن هزار دانه سویا در سطح احتمال یک در صد اثر معنی دار داشت . محاسبه شاخص ارزیابی نسبت برابری زمین (LER) سودمندی سیستم کشت مخلوط نسبت به سیستم تک کشتی را نشان داد .

نویسندگان

لیلا خدایی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان

خلیل جمشیدی

استادیاران گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه زنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :