مطالعه سینتیک جذب و پروفایل رهایش داروی ضد سرطان ایماتینیب بارگذاری شده بر روی نانوکامپوزیت مغناطیسی اکسیدآهن - هیالورونیک اسید - فولیک اسید

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 318

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SBPFST01_062

تاریخ نمایه سازی: 25 خرداد 1401

چکیده مقاله:

بر اساس تحقیقات گسترده در سال های متمادی پیرامون دلایل بروز سرطان و روش های درمان آن، محققین روش های زیادی را مورد بررسی قرار داده اند. در این بین دارورسانی یکی از جدیدترین و به روزترین روش های مورد مطالعه می باشد. بر همین اساس مبنای مطالعه در این تحقیق، سینتیک جذب و رهایش داروی ضد سرطان ایماتینیب با استفاده از نانوحامل اکسیدآهن مغناطیسی که توسط هیالورونیک اسید و فولیک اسید اصلاح سطح شدند، قرار گرفت. کاربرد نانوذرات امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است. اما برای اینکه بتوان نانوذرات را با کیفیت و سطح مناسب تر برای قرار گرفتن دارو بر روی آن آماده کرد و همچنین از اکسید شدن آن ها جلوگیری کرد، می بایست از موادی که این امر را بهبود می بخشند استفاده کرد. در مطالعه حاضر بنابر تحقیقات انجام شده دو ماده هیالورونیک اسید و فولیک اسید مورد استفاده قرار گرفت. همچنین برای مشخصه یابی مناسب ذرات از آنالیزهای FESEM، TGA، XRD ، VSM و FT-IR استفاده شد، که این آنالیزها نشان دهنده سایز مناسب ذرات و دارایی خاصیت مغناطیسی مناسب پس از اصلاح سطح بودند. پس از تهیه ذرات، داروی ایماتینیب بر روی ذرات بارگذاری شد و در چندین مرحله از نظر pH، زمان تماس، غلظت و میزان جاذب بهینه سازی شد. در کلیه مراحل با استفاده از دستگاه uv میزان جذب دارو بر اساس بالاترین میزان جذب که برابر ۲۵۸ اندازه گیری شد، مورد مقایسه قرار گرفت. همچنین کلیه آزمایشات در۴= pH که pH بهینه به دست آمد، مورد ارزیابی قرار گرفتند. در آخرین مرحله رهایش داروی ایماتینیب در محیط شبیه سازی شده خون و سلول های سرطانی مورد بررسی قرار گرفت، که این کار با بافرهای ۴/۷= pH و ۶/۵= pH که به ترتیب بافر خون و سلول های سرطانی بود انجام گرفت. رفتار رهایش دارو نشان از آن داشت که در ۶/۵= pH رهایش دارو بیشتر می باشد. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که نانوکامپوزیت طراحی شده می تواند حامل مناسبی برای انتقال داروی ایماتینیب برای مهار سلول های سرطانی در بدن باشد.

نویسندگان