مکان یابی مخازن اضطراری تامین آب شرب در شرایط پس از وقوع زلزله، مطالعه ی موردی: کلان شهر شیراز

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 181

فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JNEH-11-32_008

تاریخ نمایه سازی: 7 تیر 1401

چکیده مقاله:

باتوجه به خسارت های ناشی از زلزله برای شبکه آب رسانی شهری، یکی از مهم ترین مسائلی که پس از وقوع زلزله موردتوجه سازمان های مسئول قرار می گیرد تامین آب موردنیاز شهروندان یک شهر است. متاسفانه در بسیاری از شهرهای ایران به مدیریت بحران، به ویژه در رابطه با تامین آب شرب پس از وقوع رخدادهای مختلف توجهی نشده که کلان شهر شیراز نیز از این حیث درخور توجه است. باتوجه به اهمیت بسیار زیاد این موضوع، سعی شده در این پژوهش فضاهای مناسب برای جانمایی مخازن اضطراری تامین آب شرب در کلان شهر شیراز بر اساس معیار های فضاهای باز عمومی (زیرمعیارهای نزدیکی به پارک ها و فضاهای سبز عمومی، نزدیکی به فضای سبز معابر و نزدیکی به ورزشگاه های روباز) تراکم جمعیتی (حداقل فاصله به بلوک های جمعیتی پرتراکم)، مراکز با اهمیت خدمات شهری (بیمارستان ها، مراکز درمانی و مراکز هلال احمر)، سطح دسترسی (دسترسی به شریان های درجه ۱، درجه ۲ و معابر محلی) و مراکز با خطر بالا در برابر زلزله (بافت های فرسوده، مناطق واقع در شیب، مناطق نزدیک به گسل و نقاط تاریخی رخداد زمین لرزه) براساس روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و سیستم پشتیبان تصمیم GIS (استفاده از توابع تبدیل پلی گون به نقطه، وکتور به رستر، فاصله اقلیدسی، طبقه بندی مجدد و همچنین توابع زیرمجموعه ی اسکالر)، مورد ارزیابی قرار گیرند. نتایج این پژوهش، موقعیت های مکانی با امتیازهای ۷، ۸ و ۹ را که بیشتر در بافت های فرسوده، مناطق با تراکم جمعیتی بالا و شریانی های درجه ۲ بین شهری کلان شهر شیراز قرار داشت، به عنوان گزینه های برتر جهت جانمایی مخازن اضطراری تامین  اضطراری آب شرب شهری پیشنهاد می نماید.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

هادی عبدالعظیمی

استادیار گروه سنجش از دور و GIS، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران

حمیدرضا شاهینی فر

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران

حامد نوروزی

کارشناسی ارشد علوم و مهندسی آب گرایش آبیاری و زهکشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، شیراز، ایران

محمد رضا امتحانی

استادیار، گروه شهرسازی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • احد­نژاد روشتی، محسن، روستایی، شهریور، کاملی­فر، محمد جواد. (۱۳۹۴). ارزیابی ...
  • شایان، سیاوش و زارع، غلامرضا. (۱۳۹۳). پهنه­بندی زمین­لرزه­های رخ­داده در ...
  • قنبری، ابوالفضل و زلفی، علی. (۱۳۹۳). ارزیابی آسیب پذیری شهری ...
  • FEMA, (۲۰۰۴). Food and water in emergency, U.S. Department of ...
  • JFE, (۲۰۱۴), Earthquake-Resistant Water Tank, JFE TECHINICAL REPORT, https://www.jfe-steel.co.jp/en/research/report/۰۱۹/pdf/۰۱۹-۱۶.pdfJICA, (۲۰۰۶) ...
  • نمایش کامل مراجع