تاثیر یک دوره تمرینات ترکیبی بر عملکرد کمری لگنی رانی تکواندو کاران مرد مبتلا به کمر درد غیر اختصا صی بر اساس پروتکل NASM

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 158

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

TAEKWONDO04_003

تاریخ نمایه سازی: 25 تیر 1401

چکیده مقاله:

مقدمه و هدف: در میان ورزشکاران رقابتی، کمردرد شکایت بسیار شایعی است و توانبخشی مناسب بخشمهمی از مراقبت از این ورزشکاران می باشد. توانبخشی جامع آسیب ستون فقرات ورزشکار، شامل: تشخیص دقیق و زود هنگام، درمان متناسب با شدت جراحت، ارزیابی کامل زنجیره ی حرکتیNASM و تکنیک های ورزش برای عواملی که ممکن است مرتبت با آسیب اولیه باشد، شناسایی موانع روانی و عملکرد زیستمحیطی و پیشرفت از طریق ساخت برنامه توانبخشی ورزش تخصصی می باشد .روش تحقیق : تعداد ۲۷ آزمودنی که شامل تکواندوکاران مرد مبتلا به کمردرد غیر اختصاصی مزمن بودندبه ۲ گروه کنترل ( ۱۲ ) و تجربی ۱۵ تقسیم شده. انجام ۸ هفته تمرینات ترکیبی در ۴ فاز مجزا به آزمودنیهای گروه تجربی پیشنهاد شده. در فاز ۱ و ۲ پروتکل تمرینی شامل تمرینات مهار ی و انعطاف پذیری باتمرکز بر عضلات کوتاه شده بوده. در فاز ۳تمرکز تمرینات بر فعالسازی عضلات دچار ضعف بصورت مجزاانجام و در نهایت تمرینات انسجام در فاز ۴ با تمرکز بر زیر سیستم های عضلانی به پایان می رسد. گروهکنترل برنامه بازتوانی خاصی را دریافت نکردند. پیش آزمون و پس آزمون ارزیابی شده از هر دو گروه تجربیو کنترل شامل استفاده از آزمون های اسکات بالای سر، اسکات با یک پا برای ارزیابی عملکرد کمری لگنی-رانی استفاده شده است. یافته ها : بعد از اجرای ۸ هفته تمرینات بازتوانی با توجه به نتایج بدست آمده در پس آزمون می توان اینگونه p=۰/۰۰۰ و آزمون اسکات با یک پا p=۰/۰۰۰ منجر به بهبود معنا دار عملکرد کمربند کمری-لگنی –رانی شده است.نتیجه گیری: تمرینات ترکیبی تاثیر معناداری در بهبود عملکرد کمربند کمری –لگنی- رانی تکواندوکارانمرد مبتلا به کمردرد غیر اختصاصی مزمن داشته است .لگنی-رانی استفاده شده است.

کلیدواژه ها:

کمردرد غیر اختصاصی مزمن ، تمرینات ترکیبی ، زیر سیستم های عضلانی ، آزمون های NASM

نویسندگان

سمیه کریمی سیلکانی

دانشجوی دکتری آسیب شناسی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تهران .

نسرین مرجمکی

کارشناس ارشد آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده

سید نعمت خلیفه

دکتری مدیریت ورزشی ، استادیار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی کرج