بررسی تاثیر مداخله آموزشی چندرسانه ای بر رفتار پیشگیری از سوانح و حوادث خانگی در مادران دارای کودک زیر ۵ سال شهر بوشهر: کاربردی از تئوری انگیزش حفاظت

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 239

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HWCONF09_049

تاریخ نمایه سازی: 3 مرداد 1401

چکیده مقاله:

زمینه: با توجه به این نکته که آسیبهای ناشی از حوادث عامل اصلی مرگومیر کودکان هستند و از آنجا که اکثر این حوادثدر منزل حادث میشوند، هدف از این مطالعه تعیین تاثیر مداخله آموزشی چندرسانهای و مبتنی بر تئوری انگیزش حفاظت بررفتار پیشگیری از سوانحوحوادث خانگی در مادران دارای کودک زیر ۵ سال شهر بوشهر در سال ۱۴۰۰ بود.مواد و روشها: در این مطالعه نیمه تجربی، ۱۰۰ مادر دارای فرزند کمتر از ۵ سال) ۵۰ نفر در گروه مداخله و ۵۰ نفر در گروهکنترل( شرکت کردند. ابزار جمعآوری دادهها پرسشنامه محقق ساخته بر اساس سازههای تئوری انگیزش حفاظت بود. پس ازانجام پیش آزمون و نتایج به دست آمده از آن، مداخله آموزشی منطبق با تئوری انگیزش_محافظت طراحی و در گروه مداخلهاجرا شد. سپس دو ماه پس از مداخله آموزشی، پس آزمون انجام شد و دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۴ تجزیه وتحلیل شدند.یافتهها: قبل از مداخله آموزشی میانگین نمره آگاهی، سازههای تئوری انگیزش-محافظت و رفتار پیشگیریکننده در دو گروهمداخله و کنترل تفاوت معناداری نداشت. تغییرات در میانگین نمره آگاهی و میانگین نمرات سازههای حساسیت درک شده،شدت درک شده، خودکارآمدی، هزینههای درک شده، پاداش درک شده رفتار ناسازگار، ترس، قصد یا انگیزش محافظت ورفتار پیشگیرانه در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل بیشتر بوده است. اما تغییرات میانگین سازه کارآمدی پاسخ درک شدهبین دو گروه تفاوت معنادار نداشته است.نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که مداخله آموزشی چندرسانهای تئوری محور در افزایش سطح آگاهی، ارتقاء عمدهیسازههای تئوری انگیزش-محافظت و نهایتا بهبود وضعیت رفتارهای پیشگیری کننده در کودکان زیر ۵ سال موثر است.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

آناهیتا ملاح زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران

مرضیه محمودی

استادیار آمار زیستی، گروه و آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران

سیدهمام الدین جوادزاده

استادیار، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران