مطالعه گلدانی کارایی آفت کش تدخینی دامینوس در کشت نشایی پیاز برای کنترل علف هرز چچم یک ساله (.(Lolium rigidium Gaud

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 137

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED09_122

تاریخ نمایه سازی: 30 مرداد 1401

چکیده مقاله:

به منظور بررسی کارایی آفت کش تدخینی آلیل ایزوتیوسیانات (دامینوس ) با پایه گیاهی برای کنترل علف هرز چچم یک ساله ، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با دو تیمار اعمال و عدم اعمال ماده دامینوس در پنج تکرار در گلخانه بخش گیاه پزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ انجام شد. قبل از اعمال ماده دامینوس بذور چچم کشت شدند و سبدها آبیاری شدند. همچنین برای جلوگیری از فرار ماده دامینوس و مخاطرات بسیار شدیدی که کاربر را تهدید می کند، ابتدا سطح سبدها با پلاستیک پوشانده شد و سپس با استفاده از سیستم آبیاری قطره ای از دز ۲۸۰ لیتر دامینوس در هکتار استفاده گردید. بعد از ۱۰ روز از اعمال ماده دامینوس به مدت ۲۴ ساعت پوشش روی سبدها برای هوادهی خاک کنار زده شد و کاشت پیاز به صورت نشاء انجام شد. شمارش تعداد گیاهچه های چچم به صورت هفتگی صورت گرفت . اندازه گیری ارتفاع و تعداد برگ چچم در سه مرحله ۱۰، ۲۰ و ۳۰ روز پس از اعمال دامینوس صورت گرفت . نتایج نشان داد که اختلاف معنی داری (۰۱/۰(P ≤ بین تیمار و عدم تیمار ماده دامینوس در تعداد گیاهچه های سبز شده چچم یک ساله وجود داشت . همچنین نتایج نشان داد که این ماده هیچ گونه تاثیری بر خصوصیات رشدی پیاز نداشت .

کلیدواژه ها:

علف هرز ، پیاز ، ضدعفونی خاک ، آفت کش زیستی .

نویسندگان

نجمه سهراب زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد اگرواکولوژی

مهدیه امیری نژاد

استادیار دانشگاه کشاورزی جیرفت، ایران

بهروز خلیل طهماسبی

استادیار بخش تحقیقات گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، جیرفت، ایران

مرتضی اشراقی نژاد

استادیار بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، جیرفت، ایران.