افزایش زیست کانی سازی سلول های بنیادی و جذب پروتئین های ماتریکس خارج سلولی روی سطح داربست زیست فعال تقویت شده با نانولوله های کربنی چنددیواره کربوکسیل دار

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 145

فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JEMI-10-4_006

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1401

چکیده مقاله:

مهندسی بافت، با ارائه داربست هایی با قابلیت تحریک استخوان سازی، بستری مناسب را برای بازسازی و ترمیم بافت های استخوانی آسیب دیده فراهم می کند. در این مطالعه، داربست های پلی کاپرولاکتون (داربست A)، پلی کاپرولاکتون/کراتین (داربست B) و پلی کاپرولاکتون/کراتین تقویت شده با نانولوله های کربنی چنددیواره کربوکسیل دار (COOH-MWCNT) (داربست C)، به روش الکتروریسی، ساخته و تمایز استئوژنیک (Osteogenic) سریع سلول های بنیادی مزانشیمی و زیست کانی سازی در داربست ها بررسی شد. زیست فعالی داربست ها، با طیف سنجی پراش انرژی پرتو ایکس (EDS) و پلاسمای جفت شده القایی-طیف سنجی نشر نوری (ICP-OES) و جذب پروتئین های ماتریکس خارج سلولی، با کیت سنجش پروتئین BCA ارزیابی شد. همچنین، تاثیر COOH-MWCNT بر رسوب کلسیم در روی سطح داربست ها در دو مقطع زمانی ۷ و ۱۴ روز، بررسی شد. شکل گیری لایه هیدروکسی آپاتیت روی سطح داربست C، قابلیت استخوان زایی و زیست فعالی عالی داربست را نشان داد. میزان جذب پروتئین روی سطح داربست های B و C، به ترتیب، ۳۲ و ۴۳ میکروگرم بر میلی متر مکعب اندازه گیری شد که نشانه رشد و تکثیربیشتر سلول های مزانشیمی در داربست C نسبت به داربست B بود. همچنین، رسوب  بالا کلسیم روی سطح داربست C  ، تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی (Mesenchymal stem cells differentiate)  به سلول های استخوانی را در داربست نشان داد. نتایج این پژوهش نشان داد که داربست پلی کاپرولاکتون/کراتین تقویت شده با COOH-MWCNT، دارای زیست فعالی و آب دوستی عالی و تمایز استئوژنیک سلول های بنیادی مزانشیمی بوده و می تواند گزینه مناسبی برای کاربرد در مهندسی بافت استخوان باشد. 

نویسندگان

مرجان میرحاج

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی پزشکی، دانشگاه صنعتی اصفهان ، اصفهان، اصفهان، ایران

محبوبه محمودی

دانشیار، گروه مهندسی پزشکی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، یزد، ایران

سید امیر میرافضلی

کارشناسی ارشد، گروه مهندسی پزشکی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، یزد، ایران

منصور علیزاده

کارشناسی ارشد، گروه مهندسی پزشکی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، یزد، ایران

محمدرضا توکلی

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی پزشکی، دانشگاه صنعتی اصفهان ، اصفهان، اصفهان، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :