بررسی علل عدم حضور دانشجویان در کلاس های دروس نظری از دیدگاه اساتید و دانشجویان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی یزد

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 179

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JMED-10-4_002

تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: رسالت اصلی دانشگاه پرورش نیروی انسانی و ایجاد خلاقیت و نوآوری است که کلاس های درس سرآغازی برای انتقال مفاهیم و نیز تجربیات اساتید به دانشجویان و درک بهتر مطالب درسی است. پژوهش حاضر به منظور تعیین عوامل موثر بر عدم حضور دانشجویان در کلاس های درس نظری از دیدگاه اساتید و دانشجویان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی یزد در سال ۱۳۹۳ انجام گردید. روش بررسی: این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال ۱۳۹۳ به صورت سرشماری بر روی دانشجویان مقطع بالینی دکترای عمومی دندانپزشکی سراسری و بین الملل و اساتید هیات علمی انجام شد. برای گردآوری داده ها، از پرسشنامه پژوهشگر ساخته حاوی ۲۰ سوال در طیف ۵ درجه ای لیکرت جمع آوری گردید. نتایج: از ۱۱۵ نفر دانشجویی که در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفتند ۷۷ نفر (۸/۶۷%) مونث و ۳۸ نفر (۲/۳۲%) مذکر بودند. از بین عوامل موثر بر عدم حضور دانشجویان در کلاس های دروس نظری از دیدگاه اساتید، بیشترین میانگین نمره به ترتیب مربوط به اجازه جزوه نویسی و ضبط صدای استاد (۳۸/۴%)، برگزاری کلاس ها آخر وقت (۰۵/۴%)، بی اهمیت بودن موضوع (۶۱/۳%) و دور بودن مسیر دانشگاه و نداشتن وسیله ایاب و ذهاب (۶۱/۲%) می باشد. از دیدگاه دانشجویان نیز داشتن امتحان قبل و بعد از کلاس (۹۹/۳%)، دوست نداشتن خصوصیات رفتاری استاد (۶۳/۳%)، بی علاقه بودن موضوع (۳۳/۳%) و دور بودن مسیر دانشگاه و نداشتن وسیله ایاب و ذهاب (۲۷/۳%) به ترتیب بیشترین میانگین نمره را به خود اختصاص دادند. نتیجه گیری: با توجه به یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که حضور و یا عدم حضور در کلاس درس متاثر از عوامل مربوط به هردو گروه مدرسین و دانشجویان می باشد و علاقه دانشجویان به موضوع درس، روش تدریس و استفاده استاد از تکنیک های خلاق و جدید، خصوصیات اخلاقی و رفتاری استاد و زمان برگزاری کلاس ها است که میزان و تداوم حضور را تعیین می کند.

نویسندگان

صغری یاسائی

استاد بخش ارتودنسی وعضو مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دهان و دندان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران.

عبدالرحیم داوری

استاد بخش ترمیمی و زیبایی و عضو مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دهان و دندان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران.

فاطمه عزیزیان

کارشناسی ارشد آموزش پزشکی، دفترمطالعات و توسعه آموزش پزشکی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران.

مهرداد غفاری طرقی

دانشجوی دندانپزشکی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران