معرفی مدل حیوانی زنوگرافت کوچک مشتق از بیمار (Drived Xenograft-Patient-Mini) به عنوان ابزاری جهت ویژه سازی درمان در بیماران مبتلا به سرطان

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 79

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MVTCONF01_159

تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1401

چکیده مقاله:

سرطان به عنوان دومین بیماری بزرگ از نظر عوارض و مرگ و میر پس از بیماری های قلبی و عروقی مورد همواره مورد توجه بشر درسراسر جهان بوده است و این موضوع سرطان را به عنوان یکی از کانون های مهم تحقیقاتی در زمینه پزشکی تبدیل کرده است. مدلهایحیوانی مختلف سرطان با استفاده از مهندسی ژنتیک، پیوند بافت و القای ویروسی، فیزیکی و شیمیایی تولید شده اند. این مدل هایحیوانی ابزارهای ارزشمندی برای مطالعه بیولوژی و ژنتیک سرطان های انسانی و همچنین بررسی پیش بالینی درمان های ضد سرطان وپیشگیری از سرطان هستند. در سال های اخیر، مدل زنوگرافت مشتق از بیمار (PDX) به یک نقطه عطف در تحقیقات تبدیل شده استزیرا می تواند ریزمحیط تومور اولیه و ویژگی های اساسی سلول ها را حفظ کند. زنوگرافت های مشتق شده از بیمار دارای قدرت پیشبینی بالایی برای اثربخشی داروهای ضد سرطان هستند اما محدودیت هایی مانند شکست پیوند و زمان بر بودن برای ایجاد و گسترش اینمدل ها وجود. جهت کاهش محدودیت های مورد اشاره، مدل زنوگرافت کوچک مشتق از بیمار (Mini-PDX) معرفی شده است که یکمدل تست حساسیت دارویی است و پس از پیوند بافت تومور انسان به موشهای دارای نقص ایمنی با روش خاصی ایجاد می شود. مزایایاین مدل برای آزمایش حساسیت به دارو شامل زمان کوتاه، هزینه کم و سازگاری بالا با نتایج مدل PDX سنتی است. همچنین این مدلبرای تصمیم گیری درمانی بیماران مبتلا به سرطان که به داروهای خاصی مقاوم باشند می تواند بسیار کمک کننده باشد. این موارد نشانمی دهد که مدل Mini-PDX می تواند به عنوان جایگزین مناسبی برای مدل PDX در ارزیابی درمان سرطان مورد استفاده قرار گیرد وانتظار می رود به ابزاری برای کمک به بیماران مبتلا به سرطان با رویکرد ویژه سازی درمان تبدیل شود.

کلیدواژه ها:

مدل حیوانی ، بیماری سرطان ، زنوگرافت کوچک مشتق از بیمار ، ویژه سازی درمان

نویسندگان

محمد کمال پور

گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان، ایران