اولین گزارش جنس و گونه زنبور Ksenoplata quadrata Bouček (Hym.: Pteromalidae) از روی درختچه Ephedra major در ایران (گزارش کوتاه علمی)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 102

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JAEN-84-2_014

تاریخ نمایه سازی: 23 شهریور 1401

چکیده مقاله:

درختچه افدرا (Ephedra) از تیره (Ephedracae) متعلق به راسته افدرال بوده و جزء کلامیدوسپرم ها محسوب می شود (۲). این درختچه در مناطق خشک، بیابانی و کوهستانی رشد می کند. در ایران ۱۳ گونه با ۱۳ واریته انتشار دارد. این درختچه دارای خواص درمانی می باشد به صورتی که در طب سنتی چین در حدود ۲۰۰۰ سال پیش برای درمان آسم و بیماری های تنفسی استفاده می کردند (۴). گونه های مختلف افدرا کم و بیش دارای آلکالوئیدهای معروف افدرین هستند که مصرف وسیع دارویی دارد. عصاره میوه ی افدرا برای رفع ناراحتی های مجاری تنفسی موثر است. این درختچه آفات مختلفی دارد. به عنوان مثال در حدود ۱۰ گونه از سوسک های خانوادهCurculionidae ، خانواده Bruchidae و زنبورهایی از بالاخانواده Chalcidoidea که هم آفت و هم پارازیتویید سوسک های خانوادهBruchidae از جمله جنس Bruchidius می باشند. در طی این تحقیق، نمونه هایی از طریق آسپیراتور جمع آوری و داخل میکروتیوب حاوی الکل ۷۰% نگه-داری شدند. در بررسی های اولیه زنبورها نشان داد این زنبورها به جنس Ksenoplata تعلق دارند. مطالعه دقیق این نمونه ها با استفاده از کلیدهای شناسایی Bouček (۱۹۶۵) و Trjapitzin (۱۹۸۱) منجر به شناسایی آن تحت عنوان۱۹۶۵ Ksenoplata quadrata Bouček, گردید. این گونه در بررسی های به عمل آمده در ایران تاکنون جمع آوری نشده است (۳). نمونه های جمع آوری شده در کلکسیون حشرات مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجا شرقی نگهداری می شوند.

نویسندگان

امید هادی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، دانشکده کشاورزی، گروه گیاه پزشکی

محمد حسین کاظمی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، دانشکده کشاورزی، گروه گیاه پزشکی

حسین لطفعلی زاده

بخش تحقیقات گیاه پزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،تبریز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • References(۱) Bouček, Z., Acta Entomologica Musei Nationalis Pragae ۳۸: ۳۷۳-۳۷۶, ...
  • (۵) SHARMA, K. and HADA, D., Research Journal of Pharmaceutical, ...
  • نمایش کامل مراجع