بررسی خصوصیات ضدمیکروبی نانوالیاف گلیادین حاوی اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora) و اثر آن بر افزایش زمان ماندگاری فیله دودی ماهی سالمون

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 153

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JRIFST-11-2_003

تاریخ نمایه سازی: 23 شهریور 1401

چکیده مقاله:

هدف از این مطالعه تولید نانوالیاف گلیادین الکتروریسی شده حاوی اسانس آویشن شیرازی (۵، ۱۰ و ۱۵ درصد، وزنی/وزنی) برای ایجاد الیاف های ضدمیکروبی فعال بود. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد و حداقل غلظت کشندگی اسانس ارزیابی شد. همچنین نانوالیاف تولیدی از لحاظ ویژگی های فیزیکوشیمیایی، فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی بررسی شد. نتایج باتوجه به حداقل غلظت مهارکنندگی رشد و حداقل غلظت کشندگی نشان داد که اسانس آویشن شیرازی اثرات معنی دار باکتری کشی دارد. نانوالیاف، راندمان ریزپوشانی نزدیک به ۹۵ درصد را نشان داد و وجود اسانس آویشن شیرازی سبب افزایش زاویه تماس و کدورت گردید. اسانس سبب جذب نور در طول موج مرئی شده و ازاین رو، باعث افزایش پارامتر *b و کاهش پارامترهای *a و *L شد. فعالیت ضدمیکروبی نانوالیاف های حاوی اسانس بررسی شد. نتایج نشان داد که باسیلوس سوبتیلیس حساس ترین باکتری به نانوالیاف حاوی اسانس بوده درحالی که سالمونلا تیفی مقاوم ترین بود. نانوالیاف حاوی اسانس ویژگی های آنتی اکسیدانی خوبی نشان داد و این فعالیت هنگامی که غلظت اسانس به ۱۵ درصد رسید، بهبود یافت. سپس، کارایی نانوالیاف زیست فعال حاوی ۵، ۱۰ و ۱۵ درصد (وزنی/وزنی) اسانس آویشن برای کاهش رشد میکروبی (لیستریا مونوسیتوژنز) فیله دودی ماهی سالمون در طول نگهداری سرد بررسی شد. نتایج نشان داد که جمعیت نهایی این باکتری در دمای ۴ درجه سانتی گراد در حضور اسانس آویشن در مقایسه با نمونه کنترل منفی بدون اسانس آویشن، پس از ۱۶ روز نگهداری حدود ۳-۲/۵ لگاریتم کاهش یافت. این نتایج نشان می دهد که نانوالیاف گلیادین توسعه یافته با ماده فعال می تواند در طراحی مواد بسته بندی ضدمیکروبی استفاده شود.

نویسندگان

زهره بهرامی

گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران

احمد پدرام نیا

گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران

محمدرضا سعیدی اصل

گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران

محمد آرمین

گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران

مجتبی حیدری مجد

گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Aghaei, Z., Ghorani, B., Emadzadeh, B., Kadkhodaee, R., & Tucker, ...
  • Tayebi-Moghaddam, S., Khatibi, R., Taklavi, S., Hosseini-Isfahani, M., & Rezaeinia, ...
  • نمایش کامل مراجع