بررسی همبستگی بین اهمال کاری تحصیلی با هوش هیجانی و خودکارآمدی در دانشجویان اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال ۱۳۹۸

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 107

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-15-7_006

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: اهمال کاری تحصیلی می تواند تاثیرات نامطلوبی بر ابعاد آموزشی، ارتباطی، سلامت و شغلی دانشجویان داشته باشد؛ بنابراین شناخت عوامل موثر بر اهمال کاری تحصیلی بین دانشجویان امری ضروری است. پژوهش حاضر با هدف تعیین همبستگی بین اهمال کاری تحصیلی با هوش هیجانی و خودکارآمدی در بین دانشجویان اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شد. روش بررسی: این پژوهش توصیفی همبستگی از نوع مقطعی روی ۹۵ نفر از دانشجویان اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شد. ابزار جمع آوری داده ­ها شامل پرسش نامه های اطلاعات جمعیت شناختی، پرسش نامه اهمال کاری تحصیلی، مقیاس خودکارآمدی عمومی شرر و مقیاس خودگزارشی هوش هیجانی شات بود. اطلاعات حاصل با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه هم زمان توسط نرم افزار SPSS نسخه۲۱ تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: میانگین± انحراف معیار نمرات اهمال کاری تحصیلی، خودکارآمدی و هوش ­هیجانی به ترتیب ۷/۸ ± ۶/۲۰، ۳/۹ ± ۱/۶۳ و ۶/۱۷ ± ۲/۱۱۹ بود. بین اهمال کاری تحصیلی با متغیرهای خودکارآمدی (۰۰۱/۰= P، ۳۳۹/۰- = r) و هوش هیجانی (۰۰۷/۰=P، ۲۷۶/۰- = r) همبستگی معنا­دار و معکوس یافت شد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که مدل پیش­ بینی اهمال کاری تحصیلی بر اساس خودکارآمدی معنادار است (۰۳۵/۰=P). اهمال کاری تحصیلی بر اساس هوش هیجانی معنادار نشد (۴۷۴/۰=P). نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان می دهد که اهمال کاری تحصیلی بین دانشجویان با خودکارآمدی و هوش هیجانی بالاتر، کمتر است.

نویسندگان

فرنوش عزیزی

Department of Nursing, School of Nursing and Midwifery, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran.

آزاده امیری

Department of Operating Room, School of Nursing and Midwifery, Shiraz University of Medical Science, Shiraz, Iran.

مهرداد روحانی نسب

Department of Operating Room, School of Nursing and Midwifery, Neyshabour University of Medical Sciences, Neyshabour, Iran.

مریم پران

Department of Nursing, School of Nursing and Midwifery, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :