بررسی سلامت جسمی دانش آموزان ۷-۵ ساله شهر قم در سال ۱۳۹۵

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 209

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-15-9_002

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: از آنجا که بیشترین تغییرات جسمی و روانی در سنین کودکی اتفاق می افتد؛ بنابراین توجه به پیشگیری از بیماری های شایع کودکان جزء اولویت های اولیه است، به طوری که توجه به وضعیت بهداشت این افراد از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ بنابراین بر آن شدیم پژوهش حاضر را با هدف تعیین وضعیت سلامت جسمی دانش آموزان در شهر قم اجرا کنیم. روش بررسی: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی مقطعی است که در سال ۹۵ روی چهارصد نفر از دانش آموزان ۷-۵ ساله که به روش نمونه گیری تصادفی ساده از ۱۳ مدرسه شهر قم انتخاب شدند، انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها «فرم ارزیابی مقدماتی و پزشکی سلامت دانش آموزان که شامل وزن، قد، شاخص توده بدنی، اختلال شنوایی و بینایی و مشکل دهان و دندان بود. داده های آماری با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: در بررسی رشد جسمی (قد و وزن)، میانه قد و وزن دختران و پسران از میانه استاندارد رشد پایین تر بود. در معاینه بینایی و شنوایی کل دانش آموزان، ۶/۱ درصد دچار اختلال بینایی در یک یا هر دو چشم، ۸/۰ درصد دچار اختلال در یک یا هر دو گوش و ۳/۸۶ درصد دچار پوسیدگی دندان بودند. از نظر پدیکلوزیس ۳/۶ درصد دچار پدیکوز بودند و از لحاظ وضعیت تغذیه ای ۱۲ درصد وضعیت نا مناسبی داشتند نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه حاضر، از آنجا که میزان وضعیت سلامت جسمی دانش آموزان نامطلوب بود؛ بنابراین علاوه بر انجام برنامه های خود مراقبتی، رعایت بهداشت دهان و دندان، ارزیابی سلامت بینایی و شنوایی، تغذیه صحیح و ورزش نیز توصیه می شود.

نویسندگان

غلامرضا شریفی راد

Department of Public Health, Qom Islamic Azad University, Islamic Azad University, Qom, Iran.

الهه رحیمی نیا

Department of Medical Education, Faculty of Virtual Medical Education and Management, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

حوریه رحیمی نیا

Department of Epidemiology, Faculty of Public Health and Safety, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

فاطمه خیرالهی

Department of Public Health, Faculty of Health, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

پریسا صراف

Department of Public Health, Faculty of Health, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

سارا رضاپوران

Department of Public Health, Faculty of Health, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

الهام رمضانی پور

Department of Public Health, Faculty of Health, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Nejat S. [Quality of life and its measurement (Persian)]. Iran ...
  • Ghorbani Birgani A, Mahfoozpour S, Farzinfard F, Akbarzadeh Baghban A. ...
  • نمایش کامل مراجع