بررسی اثرات محافظتی گامااوریزانول بر آسیب کلیوی و مغز متعاقب ایسکمی- باز خونرسانی تجربی کلیه در موش صحرایی

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 125

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-14-11_008

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401

چکیده مقاله:

  زمینه و هدف: آسیب ایسکمی- بازخون رسانی مجدد کلیه یکی از مهم ترین عوامل نارسایی حاد کلیوی به شمار می رود. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات گامااوریزانول (GO: Gamma Oryzanol) به دو روش تجویز گاواژ و داخل صفاقی بر عملکرد و وضعیت آنتی اکسیدانی کلیه و بافت مغز پس از القای آسیب ایسکمی- بازخون رسانی در کلیه موش های صحرایی انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه، ۲۴ سر موش صحرایی نر به چهار گروه شش تایی شامل: گروه شم بدون ایجاد ایسکمی، گروه کنترل به همراه القای ایسکمی- بازخون رسانی، گروه ایسکمی- بازخون رسانی به همراه تیمار با دوز ۱۰۰ میلی گرم بر وزن بدن به صورت داخل صفاقی و گروه ایسکمی- بازخون رسانی به همراه تیمار با دوز ۱۰۰ میلی گرم بر وزن بدن به صورت گاواژ تقسیم شدند. گامااوریزانول یک ساعت قبل از ایجاد ایسکمی کلیه سمت چپ که به مدت ۳۰ دقیقه بود، تجویز گردید. پس از گذشت شش ساعت از بازخون رسانی مجدد، کراتینین، اوره خون و عملکرد آنتی اکسیدانی بافت کلیه و مغز مورد سنجش قرار گرفت. یافته ها: تجویز گامااوریزانول به روش تزریق داخل صفاقی و گاواژ موجب کاهش معنادار سطوح کراتینین و اوره خون نسبت به گروه کنترل شد (۰۵/۰>P). میزان گلوتاتیون پراکسیداز، گلوتاتیون ردوکتاز، سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز و ظرفیت تام اکسیدان بافت مغز و کلیه در گروه های تحت تیمار با گامااوریزانول موجب افزایش معنا دار و میزان مالون دی آلدئید گروه های تحت تیمار با گامااوریزانول موجب کاهش معنا دار نسبت به گروه کنترل شده است (۰۵/۰>P). نتیجه گیری: نتایج نشان دادند که گامااوریزانول موجب بهبود عملکرد کلیه و کاهش شدت آسیب ایسکمی- بازخون رسانی در بافت کلیه و مغز می گردد. همچنین تجویز به روش گاواژ، عملکرد بهتری نسبت به روش تزریق داخل صفاقی دارد.

نویسندگان

یاسین باقری

PhD Student of Veterinary Medicine, Faculty of Veterinary Medicine, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran

داریوش مهاجری

Professor, Department of Pathobiology, Faculty of Veterinary Medicine, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran.

داوود کاظمی

Assistant Professor, Department of Veterinary Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ahmadvand H, Mahdavifard S. Protective effect of thioctic acid on ...
  • Szcześniak K, Ostaszewski P, Ciecierska A, Sadkowski T. Investigation of ...
  • Szcześniak K, Ostaszewski P, Ciecierska A, Sadkowski T. Investigation of ...
  • نمایش کامل مراجع