بررسی اثرات ترپینولن و فعالیت بدنی بر حافظه و یادگیری بر مدل رت های آلزایمری شده

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 132

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-14-10_003

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: بیماری آلزایمر یکی از مهم ترین بیماری های تحلیل برنده عصبی است که به دنبال تولید رادیکال های آزاد و فاکتور های التهابی بروز می کند. ترپینولن دارای اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات ترپینولن و فعالیت بدنی بر حافظه و یادگیری مدل رت های آلزایمری شده انجام شد. روش بررسی: برای ایجاد مدل آلزایمری از تزریق دوطرفه AB۱-۴۲ درون هیپوکامپ رت های نر استفاده شد. گروه بندی شامل: کنترل منفی، شم، ورزش، کنترل مثبت، آلزایمری + آب مقطر، آلزایمری + ورزش، آلزایمری + ترپینولن (درمان)، آلزایمری + ترپینولن (پیشگیری) و آلزایمری + ترپینولن + ورزش بود. در این مطالعه فعالیت SOD (Superoxide dismutase)، سطح MDA (Malondialdehyde)، آزمون رفتاری شاتل باکس، میزان نوروژنز و پلاک های آمیلوئیدی بررسی گردید. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس بین آزمودنی یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: در گروه کنترل مثبت نسبت به گروه های کنترل آزمون رفتاری، فعالیت SOD و میزان نوروژنز به شکل معناداری کاهش یافته بود؛ اما سطح MDA و میزان پلاک ها افزایش معناداری را نشان داد (۰۵/۰>P). دریافت ترپینولن و ورزش موجب افزایش معنادار نوروژنز، کاهش معنادار پلاک ها و تغییرات معنادار در شاخص های بیوشیمیایی و آزمون رفتاری گردید (۰۵/۰>P). نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده از پژوهش حاضر و گزارش های قبلی مبنی بر اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی ترپینولن، به نظر می رسد این ترکیب و ورزش همراه با یکدیگر می توانند اختلالات و عارضه های ایجاد شده در حافظه را بهبود بخشند.

نویسندگان

بهاره سیفی نهاوندی

Department of Biology, Science and Research Branch, Islamic Azad University

پریچهره یغمایی

Department of Biology, Science and Research Branch, Islamic Azad University

شهین احمدیان

Department of Biochemistry, Institute of Biochemistry and Biophysics, University of Tehran

آزاده ابراهیم حبیبی

Biosensor Research Center, Endocrinology and Metabolism Molecular-Cellular Sciences Institute, Tehran University of Medical Sciences

مریم قبه

Department of Biology, Science and Research Branch, Islamic Azad University

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :