پیش بینی بهزیستی اجتماعی بر اساس سبک زندگی سلامت محور و باورهای غیرمنطقی در زنان مبتلا به اختلال پانیک

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 205

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJRN-8-4_007

تاریخ نمایه سازی: 16 مهر 1401

چکیده مقاله:

مقدمه و هدف: اختلال پانیک یکی از اختلال های اضطرابی ناشی از حملات مکرر و ناگهانی ترس و اضطراب است و مبتلایان به آن دچار افت سلامت و بهزیستی می شوند. بنابراین، هدف پژوهش حاضر پیش بینی بهزیستی اجتماعی بر اساس سبک زندگی سلامت محور و باورهای غیرمنطقی در زنان مبتلا به اختلال پانیک بود. روش کار: این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش زنان مبتلا به اختلال پانیک مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر اهواز در سال ۱۴۰۰ بودند. نمونه پژوهش ۱۵۰ نفر بودند که پس از بررسی ملاک های ورود به مطالعه با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. داده ها با پرسشنامه بهزیستی اجتماعی کی یز، پروفایل سبک زندگی سلامت محور والکر و همکاران و پرسشنامه باورهای غیرمنطقی جونز جمع آوری و با روش های ضرایب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه در نرم افزار SPSS نسخه ۲۴ تحلیل شدند. یافته ها: یافته ها نشان داد که سبک زندگی سلامت محور و هر شش بعد آن با بهزیستی اجتماعی در زنان مبتلا به اختلال پانیک رابطه مثبت و معنادار و باورهای غیرمنطقی و هر ده بعد آن با بهزیستی اجتماعی آنان رابطه منفی و معنادار داشتند (۰/۰۵P<). همچنین، سبک زندگی سلامت محور و باورهای غیرمنطقی، ابعاد سبک زندگی سلامت محور و ابعاد باورهای غیرمنطقی به ترتیب توانستند ۵۴ درصد، ۴۶ درصد و ۵۹ درصد از تغییرات بهزیستی اجتماعی در زنان مبتلا به اختلال پانیک را پیش بینی کنند (۰/۰۰۱P<). نتیجه گیری: نتایج نشان دهنده نقش موثر سبک زندگی سلامت محور و باورهای غیرمنطقی در پیش بینی بهزیستی اجتماعی زنان مبتلا به اختلال پانیک بود. بنابراین، برای بهبود بهزیستی اجتماعی مبتلایان به اختلال پانیک می توان میزان سبک زندگی سلامت محور را آنها افزایش و میزان باورهای غیرمنطقی آنان را کاهش داد.  

نویسندگان

منصور موسفید

MA Student of General Psychology, Department of Psychology, Behbahan Branch, Islamic Azad University, Behbahan, Iran

مجید مهرمحمدی

Assistant Professor, Department of Psychology, Behbahan Branch, Islamic Azad University, Behbahan, Iran majidmehrmohammadi@yahoo.com

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Lo YC, Chen HH, Huang SS. Panic disorder correlates with ...
  • Chan HWQ, Sun CFR. Irrational beliefs, depression, anxiety, and stress ...
  • Sharifian M, Jandaghi F, Nazarchoob Masjedi M, Azizi S. Mediating ...
  • Keyes CLM. Social well-being. Social Psychology Quarterly. ۱۹۹۸;۶۱(۲):۱۲۱-۴۰. doi: ۱۰.۲۳۰۷/۲۷۸۷۰۶۵۲۷. ...
  • Abdi Dehkordi S, Sharifi T, Qazanfari A, Solati K. The ...
  • نمایش کامل مراجع