مقایسه اثربخشی مشاوره گروهی با روش گشتالت و روانشناسی مثبت بر بهزیستی روان شناختی زنان مبتلا به سرطان ریه

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 130

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-13-9_008

تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1401

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: با توجه به مطالب بیان شده در متون علمی پزشکی، سرطان ریه یکی از علل مهم مرگ ومیر در بین زنان است که این موضوع در ایران بیشتر صدق می کند و باعث افت عملکرد زنان در خانواده می شود. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی مشاوره گروهی با روش گشتالت و روانشناسی مثبت بر بهزیستی روان شناختی زنان مبتلا به سرطان ریه و مقایسه نتایج آن ها با یکدیگر صورت گرفت. روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی است که با طرح پیش آزمون - پس آزمون انجام شد. جامعه آماری از بخش انکولوژی بیمارستان ولیعصر (عج) شهرستان قم، به صورت دردسترس و تصادفی انتخاب گردید. در این پژوهش، نمونه ها به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند و برای هریک از گروه های مداخله و کنترل، ۱۰نفر در نظر گرفته شد که به طورکلی حجم نمونه، ۳۰ نفر محاسبه گردید. طبق اصول روان درمانی، پروتکل های روان شناسی مثبت و گشتالت درمانی اجرا و جهت سنجش تاثیر این دو رویکرد، از پرسشنامه بهزیستی روان شناختی استفاده شد. داده ها به کمک آزمون کواریانس چندمتغیره تجزیه وتحلیل شدند. یافته ها: میانگین سنی نمونه ها، ۲/۱۲±۵۰/۴۱ سال بود. همچنین بین اثربخشی مشاوره گروهی با روش گشتالت درمانی و روانشناسی مثبت نگر، بر بهزیستی روان شناختی در زنان مبتلا به سرطان ریه، تفاوت وجود داشت (۰۰۱/۰=p). درمجموع با کنترل اثر پیش آزمون، تفاوت معنی داری بین گروه ها ازنظر متغیر «بهزیستی روان شناختی» مشاهده شد. از بین ۶ متغیر، تنها در ۴ متغیر «پذیرش خود» (۰۰۴/۰=p)، «رابطه مثبت با دیگران» (۰۰۲/۰=p)، «زندگی هدفمند» (۰۰۲۱/۰=p)و «رشد شخصی» (۰۰۱/۰=p)، تفاوت معنی داری بین گروه ها وجود داشت. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد با کنترل اثر پیش آزمون، بین گروه ها ازنظر متغیر «بهزیستی روان شناختی» تفاوت معنی داری وجود دارد. همچنین روان درمانی مثبت، اثربخشی بالا و معنی داری داشته و گشتالت درمانی نیز دارای اثربخشی پایین و بدون معنا می باشد؛ بنابراین اثربخشی روان درمانی مثبت بیشتر از گشتالت درمانی است.

نویسندگان

حیدر دوست کافی

Department of Consultation, Khomein Branch, Islamic Azad University

حسن حیدری

Department of Consultation, Khomein Branch, Islamic Azad University

حسین داودی

Department of Consultation, Khomein Branch, Islamic Azad University

مهدی زارع بهرام آبادی

Research Institute of Humanities Research & Development, Organization for Researching & Composing University Textbooks in the Humanities (SAMT)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Sudhakar A. History of cancer, ancient and modern treatment methods. ...
  • Fischbeck S, Maier BO, Reinholz U, Nehring C, Schwab R, ...
  • Pourfaraj M, Rezazadeh H. Effectiveness of positive therapy on happiness ...
  • نمایش کامل مراجع