ارزیابی مهارت های بالینی کارکنان فوریت های پزشکی اورژانس شهر جهرم در مراقبت از مصدومان ترومایی، سال ۱۳۹۷

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 207

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-13-8_006

تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1401

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: امروزه، تروماها از علل اصلی معلولیت و مرگ ومیر در جهان محسوب می شوند. ازآنجایی که مراقبت های پیش بیمارستانی، اولین جزء نظام مراقبت درمانی تروما را تشکیل می دهند؛ لذا انجام صحیح و مطلوب آن می تواند مصدومیت های ناشی از تروما را کاهش دهد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی مهارت های بالینی کارکنان فوریت های پزشکی شهر جهرم در مراقبت از مصدومان ترومایی انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی - تحلیلی، ۴۰ نفر از کارکنان فوریت های پزشکی اورژانس جهرم به روش تصادفی انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه جمعیت شناسی و چک لیست مهارت بالینی مشتمل بر ۹ مهارت بود. روایی و پایایی این چک لیست محقق ساخته در سال ۱۳۹۱ توسط شاکری و همکاران مورد تایید قرار گرفت. اطلاعات با مشاهده انجام مهارت های تکنسین ها و تکمیل چک لیست جمع آوری شدند. داده ها به کمک آزمون های آماری تی مستقل، واریانس و تحلیل رگرسیون تجزیه و تحلیل شدند (۰۵/۰>p). یافته ها: در این مطالعه، ۵۰/۶۲% از کارکنان در زمینه تروما از مهارت بالینی مطلوبی برخوردار بودند؛ اما در دو مهارت استفاده از اسپیلنت کششی و لوله گذاری دهانی- نایی، نقص عمده مهارتی داشتند که امتیاز ضعیف نیز کسب کردند. همچنین بین متغیرهای سن، سطح تحصیلات، پایگاه محل خدمت و تعداد ماموریت در یک شیفت ۲۴ ساعته و مهارت بالینی در زمینه تروما، رابطه معنی دار آماری وجود داشت (۰۵/۰>p). نتیجه گیری:  نتایج این مطالعه نشان داد کارکنان فوریت های پزشکی جهرم، از سطح مهارت مطلوبی در زمینه مراقبت از مصدومان ترومایی برخوردارند، اما با توجه به فاصله معنی دار بین برخی از امتیازات کسب شده با سطح مطلوب، برگزاری آموزش های مرتبط در این زمینه، همچنان ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها:

Evaluation ، Wounds and injuries ، Clinical Competence ، Emergency medical technician. ، ارزیابی ، زخم ها و جراحات ، صلاحیت بالینی ، تکنسین فوریت های پزشکی

نویسندگان

مهسا رحیم خانلی

Department of Nursing, Faculty of Nursing & Midwifery, Qom University of Medical Sciences

هدی احمری طهران

Department of Midwifery, Faculty of Nursing & Midwifery, Qom University of Medical Sciences

امیر همتا

Pediatrics Clinical Research Development Center, Qom University of Medical Sciences

وحید سعادتمند

Department of Nursing, Faculty of Nursing & Paramedical Sciences, Jahrom University of Medical Sciences

محمد پرورش مسعود

Department of Nursing, Faculty of Nursing & Midwifery, Qom University of Medical Sciences

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Dadashzadeh A, Dehghannejhad J, Shams Vahdati S, Soheili A, Sadeghi ...
  • Risiva O. Pre-hospital trauma care: training and preparedness of, and ...
  • نمایش کامل مراجع