بررسی خواص ضد سرطانی تعدادی از کمپلکس های پنج و شش عضوی پالادیوم II (حاوی لیگاند دودندانه فسفردار) بر روی رده سلولی سرطان روده

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 98

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-13-2_001

تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1401

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: کمپلکس های فلزات واسطه، دارای انواع مختلفی از فعالیت های زیست شناختی و دارویی مانند فعالیت ضد تومور، ضد میکروبی، ضد انعقادی، ضد دیابتی و فعالیت خنثی سازی رادیکال های آزاد هستند. مطالعات بسیاری در زمینه عوامل شیمی درمانی برپایه فلز پلاتین انجام شده، ولی با هدف یافتن کمپلکس های فلزات مختلف با عوارض جانبی کمتر و سمیت سلولی مشابه، بیشترین توجه به ترکیبات غیرفلز پلاتین معطوف شده است. این مطالعه با هدف بررسی خواص ضد سرطانی تعدادی از کمپلکس های پنج و شش عضوی پالادیوم (II) بر روی رده سلولی سرطان روده انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، به منظور بررسی اثر ضد سرطانی هشت کمپلکس پنج و شش عضوی پالادیوم (II) حاوی لیگاند دودندانه فسفردار، سلول های سرطان روده به مدت ۲۴ ساعت تیمار شدند. زنده مانی سلول ها با استفاده از روش MTT بررسی گردید. همچنین به منظور بررسی بیشتر مکانیسم عمل این ترکیبات، شاخص پراکسیداسیون لیپیدی با استفاده از آزمون TBA ارزیابی شد. یافته ها: در این مطالعه، نتایج بیانگر ویژگی های ضد سرطانی کمپلکس حلقه های پنج و شش عضوی پالادیوم موردبررسی نسبت به گروه کنترل بود. حداکثر سمیت سلولی در تیمار با کمپلکس  C۶و کمترین میزان سمیت سلولی در تیمار با کمپلکس C۵ مشاهده گردید. نتایج پراکسیداسیون لیپیدی نیز نشان دهنده ویژگی های ضد سرطانی کمپلکس حلقه های پنج و شش عضوی پالادیوم مورداستفاده نسبت به گروه کنترل بود. نتیجه گیری: مقایسه اثر ممانعت کنندگی بین کمپلکس های پالادیوم با حلقه پنج عضوی (C۱-C۴) نشان داد کمپلکس با استخلاف کلرید (C۱) دارای بیشترین تاثیر بر رشد سلول ها بوده، درحالی که در بین کمپلکس های پالادیوم با حلقه شش عضوی (C۵-C۸)، ترکیب با استخلاف برمید (C۶) ،بیشترین اثر را از خود نشان داد.

نویسندگان

سپیده سمیعی

Department of Chemistry, School of Sciences, Shahid Chamran University of Ahvaz

مریم کلاهی

Department of Biology, School of Sciences, Shahid Chamran University of Ahvaz

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Catala A. Lipid peroxidation of membrane phospholipids generates hydroxy-alkenals and ...
  • Berridge MV, Herst PM, Tan AS. Tetrazolium dyes as tools ...
  • Spiteller G. The relation of lipid peroxidation processes with atherogenesis: ...
  • Wilson DW, Metz HN, Graver LM, Rao PS. Direct method ...
  • Tullberg C, Larsson K, Carlsson NG, Comi I, Scheers N, ...
  • Karami K, Hosseini-Kharat M, Sadeghi-Aliabadi H, Lipkowski J, Mirian M. ...
  • Tusek-Božić L, Juribasic M, Traldi P, Scarcia V, Furlani A. ...
  • Ikitimur-Armutak EI, Ulukaya E, Gurel-Gurevin E, Yaylim I, Isbilen-Basok B, ...
  • نمایش کامل مراجع