تاثیر یک دوره تمرین شنا به همراه عصاره بابونه بر وضعیت آنتی اکسیدانی موش های صحرایی نر بالغ

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 94

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-12-6_002

تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1401

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: فعالیت های ورزشی منجر به افزایش رادیکال های آزاد می شود. با این وجود، گیاهان دارویی می توانند با تاثیر آنتی اکسیدانی، از استرس اکسیداتیو و آسیب سلولی جلوگیری کنند. در این مطالعه اثرات آنتی اکسیدانی تمرین شنا و عصاره بابونه در موش های صحرایی نر بالغ بررسی گردید. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، ۳۵ سر موش صحرایی نر بالغ نژاد اسپراگودوالی، انتخاب و به پنج گروه هفت سری شامل: گروه کنترل، تمرین شنا، مصرف بابونه، تمرین شنا همراه با مصرف بابونه و گروه شم تقسیم شدند. گروه های ۲ و ۴ به مدت ۸ هفته (سه جلسه در هفته و هرجلسه ۶۰ دقیقه) شنای اجباری کردند و گروه های ۳ و ۴ به مدت ۸ هفته، روزانه عصاره بابونه را به میزان ۲۰۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، به صورت زیرصفاقی دریافت کردند. سطوح سرمی متغیرها با استفاده از روش اسپکتروفتومتری مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده ازآزمون های آماری کلموگروف - اسمیرنوف، واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شدند (۰۵/۰≥p). یافته ها: در این مطالعه تمرین شنا، مصرف بابونه و تمرین شنا همراه با مصرف بابونه، بر افزایش ظرفیت آنتی اکسیدان های تام موش های صحرایی تاثیر معنی داری داشت (۰۰۱/۰=p). همچنین مصرف بابونه (۰۰۴/۰=p)، تمرین شنا (۰۰۱/۰=p) و تمرین شنا همراه با مصرف بابونه (۰۰۱/۰=p)، بر کاهش سطوح مالون دی آلدئید موش های صحرایی دارای تاثیر معنی داری بود. مصرف بابونه (۰۴/۰=p)، تمرین شنا (۰۱/۰=p) و تمرین شنا همراه با مصرف بابونه (۰۳/۰=p) نیز بر افزایش گلوتاتیون موش های صحرایی، اثر معنی داری گذاشت. نتیجه گیری: با توجه به نتایج، به نظر می رسد جهت بهبود وضعیت آنتی اکسیدانی می توان از تمرین شنا، مصرف بابونه و ترکیب این دو استفاده کرد.  

نویسندگان

فرشته محمد حسینی

Department of Sport Physiology, Yasouj Branch, Islamic Azad University, Yasouj, Iran.

سیدعلی حسینی

Department of Sport Physiology, Marvdasht Branch, Islamic Azad University, Marvdasht, Iran.

مژگان احمدی

Department of Physical Education, Yadegar-e-Imam Khomeini (RAH) Shahre Rey Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :