مقایسه تاثیر ساکشن داخل لوله تراشه به روش باز با دو سایز مختلف کاتتر ساکشن بر تغییرات ضربان قلب و فشارخون بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه: کارآزمایی بالینی تصادفی شده

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 156

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-11-4_001

تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1401

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: در ساکشن به علت تحریک سیستم سمپاتیک، بروز عوارضی چون تاکی کاردی، افزایش فشارخون یا به دلیل تحریک عصب واگ؛ برادی کاردی و افت فشارخون وجود دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین و مقایسه تاثیر ساکشن داخل لوله تراشه به روش باز، با دو سایز مختلف کاتتر ساکشن بر تغییرات ضربان قلب و فشارخون بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه صورت گرفت. روش بررسی: این مطالعه کارآزمایی بالینی به صورت طرح پیش آزمون، پس آزمون با دو مداخله مقایسه ای و روش نمونه گیری تصادفی انجام شد. ۳۶ بیمار بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان شهید بهشتی یاسوج در یک گروه تحت ساکشن با دو کاتتر سایز ۱۲ و ۱۴ قرار گرفتند. میزان تغییرات ضربان قلب و فشارخون (قبل، حین، ۵ دقیقه بعد و ۲۰ دقیقه بعد از ساکشن) ثبت گردید. برای مقایسه تغییرات ضربان قلب و فشارخون در مراحل مختلف ساکشن، از آزمون آنالیز واریانس با اندازه های تکراری استفاده شد. یافته ها: در این مطالعه، ضربان قلب در حین ساکشن با کاتتر ۱۴، افزایش بیشتری نسبت به کاتتر ۱۲ داشت و اختلاف معنی دار بود (۰۰۰/۰=p). افزایش در ضربان قلب تا ۲۰ دقیقه بعد از ساکشن نیز در کاتتر بزرگ بیشتر از کاتتر کوچک بود که اختلاف معنی داری را نشان داد (۰۰۰/۰=p). میزان فشارخون سیستولیک در کاتتر بزرگ بعد از ساکشن افزایش داشت که این اختلاف نیز معنی دار بود (۰۵۰/۰p=). میزان فشارخون دیاستولیک در ۵ دقیقه بعد از ساکشن، بیشترین افزایش را داشت، ولی بین هر دو کاتتر، اختلاف معنی داری وجود نداشت (۱۸۶/۰p=). نتیجه گیری: استفاده از کاتتر سایز کوچک در هنگام ساکشن کردن، به میزان کمتری ضربان قلب و فشارخون بیمار را افزایش می دهد.  

کلیدواژه ها:

Catheters ، Suction ، Heart rate ، Blood pressure ، a randomized clinical trial. ، کاتترها ، ساکشن ، ضربان قلب ، پرفشاری خون ، کارآزمایی بالینی تصادفی شده.

نویسندگان

اکوان پایمرد

Islamic Azad University of Yasuj, Yasuj, Iran

آرش خلیلی

Department of Pediatric Nursing, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran.

محمد ذوالعدل

Department of Psychiatric Nursing, Yasuj University of Medical Sciences, Yasuj, Iran.

زهرا زارعی

Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran.

مصطفی جوادی

Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Urden LD, Stacy KM, Lough ME. Critical care nursing: Diagnosis ...
  • Vahdatnejad J, Abbasinia M, Hosinpoor SH, Babaei A. The comparison ...
  • Paymard A, Khalili A, Zoladl M, Zareei Z, Javadi M. ...
  • Lindgren S. Open and closed endotracheal suctioning. Experimental and human ...
  • Deem S, Treggiari MM. New endotracheal tubes designed to prevent ...
  • Etemadi SH, Neamati SH, Aslani Y, Mehralian H. The effect ...
  • Hashemi SJ, Jabalameli M, Soltani HA, Heydari M. Frequency of ...
  • نمایش کامل مراجع