بررسی فراوانی ناقلین استافیلوکوک اورئوس بینی و تعیین الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی آن در کارکنان بخش های مختلف بیمارستان حضرت معصومه قم، سال ۱۳۹۵

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 120

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-10-11_010

تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1401

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: عفونت های بیمارستانی با عوارض، بروز مرگ و میر و تحمیل هزینه های اقتصادی بالایی همراه است. استافیلوکوکوس اورئوس، شایع ترین سوش ایجادکننده عفونت بیمارستانی است. کلونیزاسیون این میکروارگانیزم در داخل بینی نیز منبعی برای انتشار عفونت بیمارستانی می باشد. در این مطالعه شیوع ناقلین بینی این باکتری، در میان کارکنان بیمارستان حضرت معصومه قم بررسی گردید. روش بررسی: این مطالعه مقطعی - تحلیلی، روی تمامی کارکنان بیمارستان حضرت معصومه قم در سال ۱۳۹۵ که با بیماران در تماس بودند انجام شد. با استفاده از یک سوآپ استریل، یک نمونه از بینی ۹۰ نفر تهیه شد. نمونه ها در محیط کشت مناسب برای استافیلوکوکوس اورئوس کشت داده شدند و از نمونه های با کشت مثبت، آنتی بیوگرام تهیه گردید. داده ها با استفاده از آزمون های کای اسکوئر، تی مستقل، آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری، کمتر از ۰۵/۰ در نظر گرفته شد. یافته ها: از میان ۹۰ نفر (شامل ۲۵ مرد و ۶۵ زن)، ۳۷ نفر ناقل بینی استاف اورئوس شناسایی شدند. میزان شیوع آلودگی به استاف در بین شرکت کنندگان برحسب هیچ متغیر دموگرافیکی، تفاوت معنی داری نداشت و ۷/۸۹% نمونه ها به ونکومایسین، ۱/۹۳% به موپیروسین، ۶/۹۶% به ایمی پنم، ۷/۸۹% به اگزاسیلین و ۴/۳% به متی سیلین حساسیت نشان دادند. نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه که شیوع بالای ناقلین بینی استاف اورئوس را در بین کارکنان بیمارستانی نشان داد، می توان با رعایت اصول بهداشتی توسط کارکنان که منبعی برای انتشار عفونت بیمارستانی هستند و با درمان صحیح موارد شناسایی شده، بار ناشی از عوارض جانی و اقتصادی در بیمارستان ها را کاهش داد.

کلیدواژه ها:

Cross infection ، Staphylococcus aureus ، Disk diffusion antimicrobial tests ، عفونت بیمارستانی ، استافیلوکوکوس اورئوس ، تست حساسیت آنتی بیوتیکی

نویسندگان

جواد تفرجی

Pediatric Department, Qom University of Medical sciences, Qom, Iran.

محمد آقاعلی

Department of Epidemiology, School of Public Health, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.hran, Iran.

حسین حیدری

Pediatric Department, Qom University of Medical sciences, Qom, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Kluytmans J, van Belkum A, Verbrugh H. Nasal carriage of ...
  • Bennett JE, Dolin R, Blaser MJ. Principles and practice of ...
  • Koneman EW, Allen SD. Color atlas and textbook of diagnostic ...
  • Namura S, Nishijima S, Higashida T, Asada Y. Staphylococcus aureus ...
  • Martin RR, Buttram V, Besch P, Kirkland JJ, Petty GP. ...
  • Muder RR, Brennen C, Wagener MM, Vickers RM, Rihs JD, ...
  • Ghasemian R, Najafi N, Makhlough A, Khademloo M. Frequency of ...
  • Akhtar N. Staphylococcal nasal carriage of health care workers. J ...
  • Khalili MB, Moshref M, Sharifi M, Sadeh M, Sazmand A. ...
  • Moyo SJ, Aboud S, Blomberg B, Mkopi N, Kasubi M, ...
  • Gesualdo F, Onori M, Bongiorno D, Campanile F, Carloni E, ...
  • Schmid H, Romanos A, Schiffl H, Lederer SR. Persistent nasal ...
  • نمایش کامل مراجع