کاربرد روش دلفی فازی در طراحی و تبیین مدل دستیابی به مزیت رقابتی پایدار

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 193

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJPA-13-45_010

تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1401

چکیده مقاله:

زمینه : مزیت رقابتی پایدار، توانایی سازمان برای اجرای یکی از مهمترین روش ها در طولانی مدت است که رقبا نمی توانند به راحتی با آن روبرو شوند.  هدف: هدف از انجام این پژوهش طراحی و تبیین مدل دستیابی به مزیت رقابتی پایدار با استفاده از روش دلفی فازی می باشد.  روش ها: روش گردآوری اطلاعات از طریق مطالعات کتابخانه ای و مصاحبه نیمه ساختار یافته با خبرگان  و با استفاده از روش دلفی فازی دیدگاه های آن ها استخراج گردیده و مورد پالایش قرار گرفته است.  یافته ها: براساس بررسیهای صورت گرفته، بحث ایجاد مزیت رقابتی در مقابل رقبا یکی از چالشهای جدید در حوزه بازاریابی است. اهمیت پژوهش در این می باشد که به گونه ای تجربی به استفاده کنندگان نتایج این پژوهش نشان دهیم که مزیت رقابتی در پایداری سازمان ها تاثیر معناداری داشته باشد.   نتیجه گیری: نتایج نشان داد که مدیران صنایع مختلف می توانند با استفاده از این مدل و در نظر گرفتن متغیرهای دیگر، با استفاده از مستندات موجود در سازمان شان، میزان اثرگذاری هر یک از معیارهای دستیابی به مزیت رقابتی پایدار بر معیارها و شاخص های مدنظرشان از جمله ارزش ویژه برند، سهم بازار برند و سودآوری و تقاضا و... پیش بینی کنند.  

کلیدواژه ها:

مزیت رقابتی پایدار ، دلفی فازی ، شرکت پالایش نفت تهران

نویسندگان

حسینعلی رضائی منش

دانشجوی دکتری تخصصی گروه مدیریت دولتی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران، ha_rezaeimanesh@yahoo.com

علی رضاییان

استاد گروه مدیریت دولتی ، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران، (نویسنده مسئول)، a-rezaeian@sbu.ac.ir

علیرضا امیرکبیری

دانشیار گروه مدیریت دولتی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران، Ali.Amirkabiri@iauctb.ac.ir

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :