ادراک دانشجویان درباره ی میزان یادگیری از طریق آموزش های مجازی در دوره ی همه گیری کووید-۱۹ و مقایسه ی آن با آموزش های حضوری

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 155

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JEPS-19-46_010

تاریخ نمایه سازی: 27 آذر 1401

چکیده مقاله:

به استناد گزارش یونسکو از وضعیت آموزش و پرورش کشورهای مختلف دنیا به واسطه همه گیری کووید-۱۹، بیش از ۱۹۵ کشور دنیا مجبور به توقف فعالیت های آموزشی خود در مقاطع مختلف شده اند که چیزی معادل ۹۱ درصد یا ۶/۱ میلیارد دانش آموز و دانشجو هست. هدف این پژوهش بررسی میزان یادگیری دانشجویان از طریق آموزش های مجازی در دوره ی همه گیری کووید-۱۹ و مقایسه ی آن با آموزش های حضوری بود. در این مطالعه از روش پژوهشی توصیفی-مقطعی استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانشجویان سال دوم تا سال آخر دانشگاه به تعداد حدود ۱۵۰۰۰ نفر بوده و حجم جامعه نمونه به استناد جدول تعیین حجم نمونه سینگ و ماسکو برابر با برآورد شد. از روش نمونه گیری طبقه ایی متناسب با حجم (برحسب دانشکده) و تصادفی ساده استفاده شده است. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته بسته پاسخ در طیف پنج گزینه ایی لیکرت استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها از روش های آماری همچون محاسبه درصدها، میانگین ها، انحراف معیار، آزمون t همبسته و مستقل، آزمون تحلیل واریانس و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد. نتایج نشان داد که میزان اثربخشی دورهای حضوری در حوزه ی شناختی در حد نسبتا خوب (۱۳/۱±۸۲/۳) و در ارتباط با آموزش های مجازی در حد نسبتا متوسط (۰۵/۱±۸۴/۲) بوده است. همین طور میزان اثربخشی دورهای حضوری در حوزه ی عاطفی در حد نسبتا خوب (۱۳/۱±۶۴/۳) و در ارتباط با آموزش های مجازی در حد پایین تر از متوسط (۰۵/۱±۸۴/۲) بوده است و درعین حال میزان اثربخشی دورهای حضوری در حوزه ی توانشی (مهارت های اجتماعی-ارتباطی) در حد خوب (۰۹/۱±۸۰/۳) و در ارتباط با آموزش های مجازی در حد پایین تر از متوسط (۱۲/۱±۷۱/۲) بوده است. در هر سه حوزه مهارت های شناختی ، عاطفی و توانشی، تفاوت معنی داری در سطح ۰۵/۰ بین دو رویکرد آموزشی مشاهده شد. میزان فعالیت های درسی دانشجویان در طول آموزش های مجازی در مقایسه با آموزش های حضوری نسبتا کمتر بوده است. نهایتا اینکه میزان رضایت دانشجویان از کلاس های مجازی کمتر از حد متوسط بوده است.

نویسندگان

ولی مهدی نژاد

دانشیار دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه سیستان و بلوچستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ali, W. (۲۰۲۰). Online and Remote Learning in Higher Education ...
  • Aparicio, M., Bacao, F., & Olivera, T. (۲۰۱۶). An e-learning ...
  • Crawford, J., Butler-Henderson, K., Rudolph, J., & Glowatz, M. (۲۰۲۰). ...
  • Horton, W. (۲۰۰۱). Evaluating E-learning. Alexandria, VA: American Society for ...
  • Howlett, D., Vincent, T., Gainsborough, N., Fairclough, J., Taylor, N., ...
  • Huang, R.H., Liu, D.J., Guo, J., Yang, J.F., Zhao, J.H., ...
  • Lederman, D. (March ۱۸, ۲۰۲۰). Will shift to remote teaching ...
  • Singh, A. S., & Masuku, M. B. (۲۰۱۴). Sampling techniques ...
  • UNESCO. (۲۰۲۰a). Education: From disruption to recovery. UNESCO. Retrieved July ...
  • World Bank. (۲۰۲۰b, April ۲۰). Tackling inequity in education during ...
  • نمایش کامل مراجع