سنجش صلاحیت انجام مهارت های بالینی دانشجویان کارشناسی پرستاری ترم آخر

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 126

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJME-21-84_026

تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: موفقیت دانشجویان کارشناسی پرستاری در دستیابی به صلاحیت در انجام مهارت های بالینی از مهم ترین اهداف آموزش پرستاری است و ارزیابی میزان تحقق این هدف را دانشکده های پرستاری به عهده دارد. در همین راستا این مطالعه با هدف بررسی توانایی دانشجویان پرستاری ترم آخر در اجرای مهارت های بالینی انجام شد. روش ها: این پژوهش توصیفی مقطعی در سال ۱۳۹۶ انجام شد. جامعه پژوهش ۵۶ نفر دانشجوی پرستاری ترم آخر بودندکه به روش نمونه در دسترس در این مقطع زمانی وارد مطالعه شدند. ابزارجمع آوری داده چک لیست ارزیابی مهارت های بالینی پایه بود که از منابع معتبر و به روز تهیه شده بود. سنجش صلاحیت با آزمون های آسکی و آزمون داپس انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: نتایج مطالعه نشان داد که ۷۵/۷۶درصد از دانشجویان ترم آخر پرستاری دارای مهارت بالینی مطلوب و بسیار مطلوب بودند. دانشجویان بیش ترین امتیاز را در مهارت سونداژ (۶۶/۸۱ درصد) و کم ترین امتیاز را در مهارت علایم حیاتی (۹۵/۵۸ درصد) کسب کردند. هیچ کدام از متغیرهای زمینه ای با صلاحیت دانشجویان در مهارت های بالینی ارتباط معناداری نداشت (۰۵/۰ p>). نتیجه گیری: صلاحیت ناکافی دربرخی مهارتهای بالینی لازم می تواند ناشی از عدم مواجهه کافی دانشجویان با این روش در طول مدت کارورزی در عرصه باشد؛ اما مطلوب نبودن صلاحیت دانشجویان در برخی مهارت های پرتکرار، نیازمند بررسی جدی است. به هر حال تقویت جنبه های مثبت و اصلاح نقایص دانشجویان در انجام مهارت های بالینی می تواند گامی موثر در راستای ارتقای کیفیت آموزش بالینی پرستاری باشد.

نویسندگان

عباس حسینی

Instructor of Nursing, Department of Adult Health Nursing, School of Nursing and Midwifery, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

زهرا حسینی زاده

Nursing and Midwifery Care Research, Center, School of Nursing and Midwifery, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

پروانه اباذری

Associate Professor of Nursing, Nursing and Midwifery Care Research, Center, School of Nursing and Midwifery, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ravanipoor M,Vanaki Z, Afshar L,Azemian A. [The standards of professionalism ...
  • Raines DA. Nursing practice competency of accelerated bachelor of science ...
  • Adam S. Using Learning Outcomes: A Consideration of the Nature, ...
  • Norozi H M, Mohsenizadeh S M, Jafary Suny H, Ebrahimzadeh ...
  • Yekeh Fahhah L, Manochehri H, Jahandideh B, Talebi Alavi S ...
  • Emami Moghadam Z, Mazloum SR, Zoubin F, Khosravi N, Sardar ...
  • Potter PA , Perry AG. Fundamentals of Nursing. ۹th ed. ...
  • Taylor C, Lillis C, Lynn P. Fundamentals of Nursing The ...
  • Movaghari Sadat Mahaleh MR, Soghrati V. [Internship Nursing Students Viewpoints ...
  • Hoat LG, Son NM, Wright EP. Perception Of Graduating Students ...
  • Seyed Roghani P, Akbarsharifi T, Ruzbeh F, Shekarabi R, Haghani ...
  • نمایش کامل مراجع