تبیین تجارب دستیاران پزشکی از تصمیم‎گیری‎ بالینی: یک مطالعه کیفی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 146

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJME-21-84_031

تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: تصمیمگیری بالینی یک جزء اصلی عملکرد بالینی است که پیامد قضاوت بالینی صحیح است و اساس کار برای مراقبت از بیمار است. تصمیمگیری صحیح بیش از هر عاملی بر کیفیت ارائه خدمات به بیماران تاثیر میگذارد. انفجار دانش پزشکی و لزوم استقلال عملکرد دستیاران، تصمیمگیری بالینی در شرایط دشوار را برای آنان پیچیدهتر نموده است؛ لذا این مطالعه با هدف تبیین تجارب دستیاران پزشکی از تصمیمگیری بالینی انجام شد. روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه کیفی با رویکرد تحلیل محتوای قراردادی است. مشارکت کنندگان، دستیاران پزشکی سال اول تا چهارم شاغل در بیمارستانهای آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریز بودند که برای انتخاب آنان از روش نمونهگیری هدف مند با در نظر گرفتن حداکثر تنوع استفاده شد. دادهها از طریق مصاحبههای نیمه ساختار یافته انفرادی جمعآوری و به طور همزمان تحلیل شد. برای مدیریت تحلیل دادهها از نرم افزار MAXQDA-۱۰ استفاده شد. نتایج: تجارب دستیاران پزشکی از تصمیمگیری بالینی، در ۳ طبقه اصلی شامل "نارسایی الزامات تصمیمگیری بالینی"، "الزام به تصمیم گیری مبتنی بر شرایط حاکم بر عرصه بالین" و " فقدان حمایت حرفهای"سازمان دهی شد. نتیجه گیری: با توجه به این که تصمیمگیری بالینی در ساختاری متشکل از شرایط حاکم بر عرصه بالین، امکانات و تجهیزات موجود و نیز روابط حرفهای در محیط کاری شکل میگیرد؛ لذا رفع چالشهای مرتبط با تصمیم گیری بالینی مستلزم بسترسازی فرهنگی، آموزشی، حرفه ای و نیز بهبود روابط میان فردی است.

نویسندگان

مینا هاشمی پرست

Assistant Professor of Health Education and Promotion, Department of Health Promotion and Education, School of Public Health, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran

رضا نگارنده

Professor of Nursing Education, Nursing and Midwifery Care Research Center, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

رضا غفاری

Assosiate Professor of Medical Education, Medical Education Research Center, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Adib Haj Bagheri M, salsali M, Ahmadi F. [Clinical Decision-Making: ...
  • West A, West R. Clinical decision-making: coping with uncertainty. Postgrad ...
  • Hashemiparast M, Negarandeh R, Theofanidis D. Exploring the barriers of ...
  • Farnan JM, Johnson JK, Meltzer DO, Humphrey HJ, Arora VM. ...
  • Timmermans S, Angell A. Evidence-based medicine, clinical uncertainty, and learning ...
  • Musavi M, Shojaee K, Azodi P, Jahanpour F. [Barriers and ...
  • Aspers P, Corte U. What is Qualitative in Qualitative Research. ...
  • Yong T. The Mode of Theoretical Knowledge and Practical Knowledge ...
  • Azarmi S, Alari SH, Farsi Z. [Evidence-based approach in medical ...
  • Kimiaeimehr F, Hosseini SM, Alimohammadzadeh K, Bahadori M, Maher A.[The ...
  • نمایش کامل مراجع