تبیین عناصر مهم در ارزیابی استاد راهنمای پایان نامه دانشجویان علوم پزشکی: یک پژوهش کیفی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 141

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJME-21-84_034

تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: ارزیابی استاد راهنمای پایان نامه دانشجویان یکی از موضوعات بسیار مهم در ارتقای سطح علمی و پژوهشی دانشجویان است که کم تر به آن توجه شده است. این مطالعه با هدف شناسایی اجزا و عناصر ابزار ارزیابی استاد راهنمای پایان نامه دانشجویان علوم پزشکی صورت پذیرفت. روش ها: این مطالعه با رویکرد کیفی و روش تحلیل محتوای متعارف در سال ۱۴۰۰ در دانشگاه علوم پزشکی اهواز انجام شد. جهت انجام مطالعه، پس از مرور مقالات و متون موجود، سوالات راهنمای مصاحبه در یک جلسه بحث گروهی با مشارکت تیم تحقیق طراحی گردید. داده ها با استفاده با مصاحبه ساختارمند (به صورت الکترونیک) و بحث گروهی با اساتید و دانشجویان، به روش نمونه گیری هدف مند از ذی نفعان گردآوری گردید. جهت تحلیل داده ها، از مراحل پیشنهادی لادمن و گرانهیم (Lundman & Graneheim) استفاده شد. نتایج: در این پژوهش ۲۲ نفر از اعضای هیات علمی و ۱۰ نفر از دانشجویان مشارکت داشتند. از تحلیل داده ها گردآوری شده، ۲۶۰ کد اولیه حاصل شد و پس از تحلیل نهایی در جلسات بحث گروهی، ۵۰ کد در قالب سه طبقه دسته بندی شد. تعداد ۹ کد در طبقه «توانمندی استاد راهنما »، تعداد ۱۵ کد در طبقه «اخلاق عمومی» و تعداد ۲۶ کد در طبقه «اخلاق حرفه ای» به دست آمد. نتیجه گیری: در این پژوهش ۵۰ عامل اصلی به عنوان عناصر و اجزاء ابزار ارزشیابی استاد راهنمای پایان نامه دانشجویان شناسایی شد، که می تواند در فرآیند ارزشیابی اساتید مورد استفاده قرار گیرد.

نویسندگان

بهزاد فولادی دهقی

Associate professor, Department of occupational health engineering, school of public health, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran.

الهام جهانی فرد

Associate professor, Department of Medical Entomology and Vector Control, School of Public Health, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran.

زهرا فرشادزاده

Assistant Professor, Department of microbiology, School of medicine, Ahvaz Jundishapur University of medical sciences, Ahvaz, Iran.

عفت عباسی منتظری

Assistant Professor, Department of microbiology, School of medicine, Ahvaz Jundishapur University of medical sciences, Ahvaz, Iran.

الهام مراغی

Assistant Professor, Department of Biostatistics and Epidemiology, Faculty of Health, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran.

اکبر بابائی حیدرآبادی

Assistant Professor, Department of Health Education & Health Promotion, school of public health, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Wong BM, Headrick LA. Application of continuous quality improvement to ...
  • Asgari H, Ashoorion V, Ehsanpour S. [Teaching and evaluation of ...
  • Eghbali J, Asadi A, Roustaee M. [Influsing factors on choosing ...
  • Shirbagi N, Kaveey S. [[Study of Directorial Role and Relationship ...
  • Mainhard T, Van Der Rijst R, Van Tartwijk J, Wubbels ...
  • Jamshidi A, Dehghani M, Dorani K. [Qualitative analysis of how ...
  • Heath T. A quantitative analysis of PhD students' views of ...
  • Ziaee M, Miri M, Haji-Abadi M, Azarkar G, Eshbak P. ...
  • Jafari H, Keshmiri F, Darreh Shiri S, Abghari SK, Baghian ...
  • Sorkhabi M, Sohrabi M, Goldasteh A, YousefiA SS. [Tahlili Bar ...
  • Noori Hekmat S, Rezaei M, Dehnavieh R. [Effective Factors on ...
  • Tirgar A, Yaminfirooz M, Dehghan Z. [Qualitative evaluation of research ...
  • نمایش کامل مراجع