مشارکت در برنامه های یادگیری الکترونیکی: بررسی آمادگی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 138

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJME-21-84_041

تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: با رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات، رویکرد جدیدی در یادگیری به نام "یادگیری الکترونیک" به وجود آمده است. اجرای یادگیری الکترونیکی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به عنوان یکی از اهداف عینی برنامه استراتژیک معاونت آموزشی مستلزم انجام مطالعات گسترده جهت حضور فعال و آمادگی فراگیران در محیط یادگیری الکترونیکی است. پژوهش حاضر با هدف بررسی آمادگی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در رابطه با یادگیری الکترونیکی انجام شد. روش ها: در این مطالعه توصیفی مقطعی در سال ۱۳۹۷ به وسیله فرمول کوکران از میان ۶۰۷۹ نفر دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ۴۱۲ نفر به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. گرداوری داده ها به وسیله پرسشنامه محقق ساخته پس از تایید روایی و پایایی انجام شد. تحلیل داده ها به وسیله آمار توصیفی و استنباطی (همبستگی پیرسون) انجام شد. نتایج: یافته ها نشان داد در بین مقاطع مختلف، اکثر عوامل یادگیری الکترونیکی دارای تفاوت معناداری بودند (۰۵/۰>p). از منظر دانشجویان از میان ۸ عامل مورد بررسی، عامل تجربیات مشارکت در یادگیری الکترونیکی ۸۶/۱۲±۸۵/۷۹ (میانگین از۱۰۰) مهم ترین عامل تعیین کننده یادگیری الکترونیکی بود و عامل مدیریت زمان ۶۱/۱۴±۳۹/۵۹ (میانگین از ۱۰۰) کم اهمیت ترین عامل بود. عواملی همچون مهارت های فن آوری اطلاعات و ارتباطات با توانمندی در یادگیری (۶۲/۰=r)، عادات یادگیری با توانمندی در یادگیری (۶۵/۰=r)، انگیزه با سودمندی یادگیری الکترونیکی (۶۶/۰=r) بالاترین همبستگی مثبت را داشت. نتیجه گیری: با توجه به نتایج، تصمیم گیرندگان در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می توانند برای عواملی هم چون مدیریت زمان و انگیزه برای یادگیری الکترونیکی که در سطح پایینی قرار دارد، قبل از پیاده سازی دروس به شکل الکترونیک سرمایه گذاری کنند و ابتدا این موانع را حل و فصل نمایند و سپس یادگیری الکترونیکی اجرا شود.

نویسندگان

مریم جهانبخش

Assistant Professor, Department of Health Information Management, Health Information Technology Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

سحر احمدی

Msc in Health Information Technology, Department of Health Information Management and Technology, Faculty of Medical Information Management, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

سکینه سقائیان نژاد اصفهانی

Assistant Professor, Department of Health Information Management, Health Information Technology Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

آرش نجیمی

Assistant Professor, Department of Medical Education, Medical Education Research Center, Medical Education Development center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Montazer GH, Darab B. [An eclectic model for assessing e-learning ...
  • Bari M, Djouab R, Hoa CP. Elearning current situation and ...
  • Bazm S. [Assessment of E-Learning Providing Status in Yazd Shahid ...
  • Shahbeigi F, Nazari S. [Virtual education: Benefits and limitations]. Journal ...
  • Atashak M. [Theoretical and Applied Principles of Electronic Learning]. Quarterly ...
  • Hosseini MA, Ghahremani AR, Mohammadi Shahbolaghi F, Hamadzadeh S, Tamizi ...
  • Bagheri Majd R, Sedghi Bukani N. [Designing E-Learning Preparation Model ...
  • نمایش کامل مراجع