تطابق دروس کارشناسی تکنولوژی پرتوشناسی با نیازهای شغلی این رشته از دیدگاه دانش آموختگان

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 125

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJME-21-84_052

تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: ارزیابی ارتباط دروس با نیازهای شغلی یک رشته می تواند منجر به شناسایی نقاط ضعف این برنامه ها شود و فرصت پیشرفت آنها را فراهم کند. تکنولوژیست های پرتوشناسی نقش مهمی در تشخیص بیماری ها دارند. هدف از این مطالعه بررسی دیدگاه دانش آموختگان کارشناسی تکنولوژی پرتوشناسی شاغل در مراکز تصویربرداری پزشکی در مورد میزان انطباق دروس این رشته با نیازهای شغلی آن ها بود. روش ها: این مطالعه توصیفی - مقطعی بر روی ۱۳۴ دانش آموخته ی کارشناسی رشته ی تکنولوژی پرتوشناسی شاغل در مراکز تصویربرداری پزشکی استان های همدان، کرمانشاه، کردستان، ایلام و لرستان در سال ۱۳۹۷ انجام شد. شیوه ی نمونه گیری به صورت تصادفی ساده با تفکیک نسبت ۲۰ درصد جامعه آماری پرتوکاران هراستان صورت گرفت. داده ها از طریق پرسشنامه که شامل اطلاعات دموگرافیک و سوالات مربوط به نظرسنجی در مورد کاربرد دروس اصلی این رشته در مسوولیت های شغلی جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار، فراوانی، درصد) تجزیه و تحلیل شد. نتایج: دروس تخصصی با نمره ی ۷/۰±۰۴/۴ بیش ترین کاربرد و دروس پایه کم ترین کاربرد را در نیازهای شغلی داشتند (۹/۰±۰۸/۳). نتایج نشان داد که مناسب ترین درس ها شامل آناتومی ۱-۳ (۷/۰±۶/۴)، تکنیک های پرتونگاری ۱-۳ (۸/۰±۶/۴) در دروس تخصصی و تکنیک های پرتونگاری در واحدهای آموزشی است (۶/۰±۲/۴). فیزیک اولتراسوند و سمینار در درس های تخصصی و آمار و ریاضی عمومی در دروس پایه به ترتیب با نمره ی ۵/۱±۱۵/۳، ۳/۱±۷/۲، ۷/۰±۸/۱ و ۹/۰±۱/۲ کم ترین انطباق را با نیازهای حرفه ای داشتند. طبق نتایج این مطالعه، دانش آموختگان این رشته از چیدمان دروس خود رضایت متوسطی (میانگین ۲۶/۳) داشتند. نتیجه گیری: دروس کارشناسی تکنولوژی پرتوشناسی تا حدودی با نیازهای شغلی این رشته هماهنگ است. با این وجود نیاز است که چیدمان دروس اصلاح شود تا کاربرد آن برای شاغلان در آینده بهبود یابد.

نویسندگان

الهام رضوی

Master of Radiobiology and Radiation Protection, Department of Radiology Technology, Faculty of Paramedical Sciences, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.

سامان دالوند

Master of Medical Physics, Department of Medical Physics, School of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.

حامد زمانی

Master of Medical Physics, Department of Medical Physics, School of Medicine, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.

راضیه گودرزی

Master of Radiobiology and Radiation Protection, Department of Radiology Technology, Faculty of Paramedical Sciences, Hamedan University of Medical Sciences, Hamedan, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :