ارزیابی توانایی های علمی و آموزشی اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 145

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJME-19-82_050

تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: اولین گام برنامهریزی آموزشی شناسایی نیازهای آموزشی و اولویتبندی آنها است که اگر این مرحله به درستی انجام شود، اجرای فرایندهای توسعهی آموزشی راحتتر و موثرتر خواهد بود. این مطالعه با هدف تعیین توانایی های علمی و آموزشی اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان از دیدگاه ایشان اجرا گردید. روش ها: این مطالعه مقطعی در سال ۱۳۹۶ در دانشگاه علوم پزشکی همدان صورت پذیرفت. جامعه آماری شامل کلیه اساتید دانشگاه علوم پزشکی همدان بود، که ۲۰۵ نفر از اساتید با روش نمونه گیری تصادفی طبقهای انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بود که پس از تایید روایی و پایایی آن اساتید نظرات خود را در مورد توانایی های علمی و آموزشی در چهار حیطه بر اساس مقیاس ۵ درجه ای لیکرت با امتیاز ۱ تا ۵ اظهار نمودند. دادهها پس از جمعآوری از طریق آزمونهای آماری t تک نمونه ای و تحلیل واریانس فریدمن تجزیه و تحلیل گردید. نتایج: از نظر اعضای هیات علمی، میانگین توانایی های علمی و آموزشی بر اساس امتیاز به ترتیب مهارت طراحی برنامهدرسی (میانگین امتیاز= ۳±۱۰/۴) ، به  مهارت یاددهی و یادگیری (میانگین امتیاز= ۲±۲۴/۴)، مهارت ارزشیابی آموزشی (میانگین امتیاز= ۲±۳۱/۴) و مهارت مشاوره و ارتباط (میانگین امتیاز= ۲±۵۳/۴) به ترتیب  به عنوان اولویتهای توانایی های علمی و آموزشی، از دیدگاه اساتید بود. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه بیانگر این مساله بود که لازم است تمهیداتی در مورد حوزه طراحی برنامه درسی از نظر اعضای هیات علمی به عنوان اولویت اول توانایی های علمی و آموزشی اتخاذ شود و برگزاری دوره های آموزشی خاص جهت آشنایی بیش تر اساتید با عناصر و مولفه های طراحی برنامه درسی در دانشگاه علوم پزشکی همدان فراهم گردد.

کلیدواژه ها:

Academic and educational abilities ، educational skills ، educational evaluation ، توانایی های علمی و آموزشی ، مهارت های آموزشی ، ارزیابی آموزشی

نویسندگان

احمد صداقت

Shahid Rajaee Teacher Training University

رویا محمد بیگی

Hamadan University of Medical Sciences

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Maleki H, Mohammadi Mehr M. [Farayande Arzeshyabi Barnamehaye Darsi]. Paramedical ...
  • Kiumarsi F, Kamkari K, Shokrzadeh Sh.[ Needs Assessment Of Faculty ...
  • Thadani V, Breland W, Dewar J. Implicit Theories About Teaching ...
  • Sommer J, Lanier C, Perron NJ, Nendaz M, Clavet D, ...
  • Nielsen T, Kreiner S. Course evaluation for the purpose of ...
  • Avijgan M, Karamalian H, Ashourioun V, Changiz T. Educational Needs ...
  • نمایش کامل مراجع