بررسی فوبیای خاص موقعیتی در کودکان و بزرگسالان و عوامل دخیل در آن

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,249

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NPSC03_028

تاریخ نمایه سازی: 15 دی 1401

چکیده مقاله:

اصطلاح فوبیا به هرگونه ترس شدید، غیرمنطقی و مزمن گفته میشود که اغلب نشان دهنده یک اختلال اضطرابی است. این اختلالات اضطرابی انواع خاصی دارند که از جمله آنها باید به فوبیای خاص، فوبیای اجتماعی و آگورافوبیا یا همان ترس از مکانهای باز اشاره کرد. فوبیای خاص یکی از انواع فوبیاست که در دسته اختلالات اضطرابی جای گرفته است و به ترس افراطی، غیر منطقی و مزمن نسبت به یک شی یا وضعیت خاص گفته میشود. علاوه بر این، ترس بسیار شدیدی که در فرد ایجاد میشود با ماهیت محرک تناسبی ندارد و به همین دلیل، افراد فوبیک برای اجتناب از آن محرکها استراتژیهایی مانند اجتناب یا فرار را به کار میبرند تا احتمال مواجه شدن با محر۶ک را به حداقل برسانند. سیر طبیعی فوبیای ساده در اکثر موارد مزمن است و میتواند با تداوم علائم خفیف مشخص شود.به منظور یافتن اطلاعات و مقالات مرتبط با مکانیسم اثرگذاری، عوامل ژنتیکی، ایمونولوژیکی و روشهای درمانی در خصوص فوبیای خاص از پایگاه های داده مختلفی استفاده شد.پس از انتخاب نسخه های تکراری و بررسی اسناد مربوط به ۳۰ مقاله موجود از طریق استراتژی جستجو کلمات کلیدی مثل فوبیای خاص، رفتار درمانی، اضطراب و ... ۲۶ مقاله واجد شرایط شناسایی شد.مقالات حذف شده بهدلیل داشتن اطلاعاتی مثل بررسی فوبیای خاص در نوجوانان، درمان از طریق دارودرمانی و عدم همپوشانی با موضوع و مواردی از این قبیل که مورد بحث در این مقاله نبودند کنار گذاشته شدند.

نویسندگان

رها ترقی

دانشجوی کارشناسی زیست سلولی و مولکولی، دانشکده علوم و فناوریهای نوین علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

یاسمن منجزی

دانشجوی کارشناسی زیست سلولی و مولکولی، دانشکده علوم و فناوریهای نوین علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاداسلامی، تهران، ایران.

مریم ناصرالاسلامی

گروه علوم سلولی مولکولی، دانشکده علوم و فناوریهای نوین علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.