ارزیابی ریسک در پست های برق در برابر عملیات خرابکارانه از منظر پدافند غیرعامل و ارائه راهکارهای مقابله با آن (مطالعه موردی پست فشارقوی ۴۰۰ کیلوولت)

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 361

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SAPD-13-3_004

تاریخ نمایه سازی: 15 دی 1401

چکیده مقاله:

یکی از زیر ساخت­های ملی و حیاتی هر کشوری شبکه برق آن کشور می­باشد. آسیب­پذیری در پست­های برق که به عنوان شاهرگ اصلی در چرخه تولید، انتقال و توزیع برق می­باشند صدمات جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت. یکی از منافذ ایجاد بحران، عملیات خرابکارانه بر روی پست­های برق می­باشد که در این صورت موجب نارضایتی عمومی، بروز بحران های اقتصادی و اجتماعی و حتی سیاسی و... در سطح وسیعی خواهد شد. یکی از اهداف استراتژیک پدافند غیرعامل، کاهش آسیب­پذیری و استمرار فعالیت مراکز حیاتی و حساس کشور در مقابل اقدامات دشمن می­باشد. در این میان دفاع غیرعامل به عنوان یکی از موثر­ترین و پایدار­ترین روش­های دفاع در مقابل تهدیدات شناخته شده است. هدف از این تحقیق ارزیابی ریسک در پست­های برق در برابر عملیات خرابکارانه از منظر پدافند غیرعامل و ارائه راهکارهای مقابله با آن می­باشد. پست برق ۴۰۰ کیلوولت با قرار­گیری در رده پست­های مهم و حساس یکی از مطلوب­ترین اهداف جهت نیل به این هدف می باشد. بدین منظور در این مقاله به بررسی تعدادی از تهدیدات محتمل برای پست پرداخته و تجهیزات از این نظر ارزیابی شده اند. در ارزیابی انجام شده ریسک نهایی تهدید خرابکارانه به ترتیب، اتو­ترانسفورماتور درجه ریسک بالا و ترانسفورماتور، ریسک متوسط و بریکر، اتاق فرمان درجه ریسک متوسط رو به بالا را به خود اختصاص داده­اند. در این تحقیق از متدولوژیRAMCAP   (رمکپ) به عنوان چهارچوب تحقیق در ارزیابی ریسک استفاده شده است. با توجه به ماهیت شبکه­ای زیرساخت مورد مطالعه، از ساختارهای شبکه­ای جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات استفاده شده و از روش تصمیم­گیری چند معیاره به روش ANP و نرم­افزار Super Decisions جهت تحلیل بهره گرفته شده است.

نویسندگان

یاسر مرتضائی

کارشناسی ارشد مدیریت بحران، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • H. Nemati, M. A. Latify, and G. R. Yousefi, ''Coordinated ...
  • T. Tahooneh, R. Dashti, R. Ghaffarpour, and Gh. Jalali," New ...
  • Mehrabi, H. Zakidizaji, S. Ghahremani, M. Lotfabadi, "An Enquiry into ...
  • Dadashpoor and A. Jalali Fath, ''Analysis of the Patterns of ...
  • Ghaffarpour and A. A. Pourmoosa, ''Risk Assessment Modeling and Ranking ...
  • Mashhadi and S. Amini Verki, ''The Development and Provision of ...
  • Shabaninezhad, A. Balilashak, I. Soltany, and H. Fayazi, "The Principles ...
  • Soltani, ''Power Plant Equipment'', UTP, ۲۰۱۴ (In Persian) ...
  • Palizvan and R. Dashti, "Reinforcing Power Network Infrastructures by Employing ...
  • Ataei, "Fuzzy Multi- Criteria Decision Making", SUTP, ۲۰۱۱ (In Persian) ...
  • نمایش کامل مراجع