بررسی تاثیر آموزش مهارت های زندگی بر تاب آوری و سازگاری روانی- اجتماعی مبتلایان به اسکلروز متعدد مراجعه کننده به بیمارستان کاشانی اصفهان در سال ۱۳۹۹

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 193

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HWCONF11_023

تاریخ نمایه سازی: 26 دی 1401

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: مداخلاتی چون آموزش مهارتهای زندگی می تواند خوب بودن جسمی و روانی افراد مبتلا به ام اس را ارتقا دهد، لذااین مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش مهارتهای زندگی بر تاب آوری و سازگاری روانی- اجتماعی مبتلایان به اسکلروز متعددمراجعه کننده به بیمارستان کاشانی اصفهان در سال ۱۳۹۹ انجام شده است. روش: این پژوهش نیمه تجربی، تک گروهی قبل و بعدمی باشد نمونه پژوهش تعداد ۸۵ نفر از افراد مبتلا به اسکلروز متعدد دارای معیارهای ورود به مطالعه بودند که در شش ماه اول سال۱۳۹۹ به درمانگاه بیمارستان کاشانی مراجعه نمودند. از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، مقیاس سازگاری روانی اجتماعی با بیماریو پرسشنامه تاب آوری کونور دیویدسون جهت گردآوری اطلاعات استفاده شد. تحلیل داده ها با نرم افزار spss نسخه ۲۱ و با آزمونهای آمار توصیفی، تی زوجی و همچنین ضریب همبستگی پیرسون انجام گردید. یافته ها: این پژوهش نشان داد که بین تاب آوریو سازگاری روانی- اجتماعی مبتلایان به اسکلروز متعدد قبل و بعد از آموزش تفاوت معناداری وجود دارد (p<۰.۰۵). همچنین بینآموزش مهارتهای زندگی و تاب آوری افراد مبتلا به اسکلروز متعدد رابطه معناداری وجود دارد (۰۵۱ / ۰ = p). نتیجه گیری: بهکارگیری آموزش مهارت های زندگی بر میزان تاب آوری و سازگاری روانی و اجتماعی مبتلایان به اسکلروز متعدد موثر است چرا کههدف اصلی این آموزش ها آماده سازی و کمک به بیمار برای حل مساله و مشکلاتی است که به دلیل بیماری با آن مواجه می شود،لذا استفاده از این آموزشها برای این بیماران توصیه می گردد.

نویسندگان

الهام اسدپور

دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری- گرایش داخلی جراحی. مرکز تحقیقات توسعه علوم پرستاری و مامایی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.

مهرداد آذربرزین

استادیار، مرکز تحقیقات توسعه علوم پرستاری و مامایی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

مریم مقیمیان

استادیار، مرکز تحقیقات توسعه علوم پرستاری و مامایی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران