مقایسه تاثیر اولتراتون واولتراسوند در سندرم کانال کارپ ایدیوپاتیک خفیف یا متوسط

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 116

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JRRS-6-2_005

تاریخ نمایه سازی: 4 بهمن 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: سندرم کانال کارپ یکی از شایعترین نوروپاتی های انسدادی است که درمان های متعددی (جراحی و غیر جراحی) برای آن پیشنهاد شده است. در فیزیوتراپی درمان های متنوعی برای آن پیشنهاد شده است که از جمله می توان استفاده از اسپلینت، نوروموبیلیزیشن، لیزر، اولتراسوند و اولتراتون را نام برد. هدف از این مطالعه مقایسه اثر تسکینی اولتراسوند و اولتراتون در درمان CTS (Carpal Tunnel Syndrome)  ایدیوپاتیک خفیف یا متوسط می باشد. (Trial Clinical)مواد و روشها: این مطالعه به شکل کارآزمائی بالینیبوده و روش نمونه گیری به صورت غیراحتمالی آسان بود.۶۸ دست آسیب دیده مربوط به ۵۹ بیمار، در دو گروه آزمایشی جداگانه  A اولتراتون(UT)و B اولتراسوند(US)  به طور تصادفی و بر اساس ترتیب مراجعه مورد مطالعه قرار گرفتند. شرایط ورود به مطالعه عبارت بود از درد و بی حسی در دست (بویژه در شست، انگشت اشاره و انگشت میانی)، بیدار شدن در شب، داشتن علائم برای مدت بیشتر از یک ماه، تست فالن مثبت، تست تینل مثبت، زمان تاخیری دیستال حرکتی بیشتر از ۴.۴ میلی ثانیه  (Onset)و  زمان تاخیری دیستال حسی بیشتر از ۳.۷ میلی ثانیه (Peak). در هر دو گروه UT و US، ۱۰ جلسه درمان با استفاده از هات پک به مدت ۱۵ دقیقه و اولتراتون یا اولتراسوند، به صورت روزانه انجام شد. .پارامترهای مورد بررسی در این مطالعه شامل درد و معیارهای الکترودیاگنوستیک بود. پارامتر درد قبل از شروع درمان و در آغاز جلسات سوم، پنجم، هفتم، نهم و چهار هفته پس از انجام فیزیوتراپی (جمعا ۶ بار) با استفاده از VAS و معیارهای الکترودیاگنوستیک صرفا قبل و چهار هفته پس از فیزیوتراپی اندازه گیری شد. نتایج: میزان بهبودی یا کاهش درد در گروه درمانی اولتراتون بیشتر و سریعتر از گروه درمانی اولتراسوند دیده شد.هر چند این تغییرات اختلاف معنی دار آماری نشان ندادند (P<۰.۰۵).اثرات تسکینی این مدالیته ها در دوره ی Follow up ادامه پیدا نکرد و در ارزیابی نهایی در چهار هفته پس از درمان میزان درد افزایش یافته بود در هر دو گروه درمانی پارامترهای تاخیر حرکتی دیستال و تاخیر حسی دیستال چهار هفته پس از درمان هرچند کاهش یافته بود اما تغییرات با بررسی قبل از درمان از نظر آماری اختلاف معنی داری نداشت(P<۰.۸۴).تغییرات در سرعت هدایت الیاف حسی بیشتر از الیاف حرکتی بود و این تغییرات در گروه اولتراتون مشهودتر بود. در هر دو گروه آمپلی تود موتور و سنسوری در بررسی نهایی پس از درمان افزایش یافته بود اما این تغییرات نیز از لحاظ آماری معنی دار نبود(P<۰.۶۱) بحث: نتایج این تحقیق نشان داد در درمان بیماران مبتلا به  CTS  خفیف تا متوسط، اولتراتون از نظر تعداد جلسات مراجعه جهت کاهش درد می تواند تاثیر سریعتری داشته باشد. پیشنهاد می شود در درمان با مدالیتی های متداول فیزیوتراپی برای کنترل درد که موفقیت حاصل نمی شود از اولتراتون، اولتراسوند یا ترکیبی از آنها استفاده شود   کلید واژه ها: سندرم کانال کارپ، اولتراسوند، اولتراتون، درد، الکترومایوگرافی

نویسندگان

حمید آزاده

PhD, Assistant Professor, Department of Physical Therapy, School of Rehabilitation Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

علیرضا جمشیدی فرد

PhD, Assistant Professor, Department of physiology, School of Medical Sciences, Arak University of Medical Sciences, Arak, Iran.

فاطمه انصاری

BSc, Physical Therapist, Department of Physical Therapy, School of Rehabilitation Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

صغرا جوکار

MSc, Physical Therapist, Department of Physical Therapy, School of Rehabilitation Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.