بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات هوازی تناوبی شدید (HIIT) بر شاخص توده بدنی (BMI) و قند خون ناشتا(FBS) درپرستاران بیمارستان بقیه الله (عج)

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 187

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJRN-9-1_001

تاریخ نمایه سازی: 4 بهمن 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: با تغییر الگوی مصرف مواد غذایی و زندگی ماشینی، اضافه وزن و چاقی رو به افزایش بوده و شیوع بیماری های قلبی عروقی و مرگ زودرس ناشی از آن بیشتر شده است. هدف از این مطالعه، تعیین تاثیر هشت هفته تمرینات هوازی تناوبی شدید بر شاخص توده بدنی و قند خون ناشتا در پرستاران بیمارستان بقیه الله (عج) بود. روش کار: مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی سه گروهه و از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی بوده است. نمونه های مطالعه به صورت هدفمند در دسترس شامل ۳۰ نفرپرستار بود که به صورت تصادفی به سه گروه ورزش های تناوبی نوع یک(۱۰) نفر، ورزش های تناوبی نوع دو (۱۰) نفر و گروه کنترل(۱۰) نفر تقسیم شدند. قد ،وزن و قند خون ناشتای همه آزمودنیها قبل از شرکت در فعالیت ورزشی اندازه گیری شد. پس از هشت هفته فعالیت ورزشی، دوباره قد، وزن و قند خون ناشتای همه آزمودنیها اندازه گیری شد. برای تحلیل آماری از نرم افزارSPSS  نسخه ۲۲ و برای تحلیل استنباطی داده ها از آزمون Repeated measures) ANOVA ) استفاده گردید. سطح معناداری در آزمون p<۰/۰۵) ) در نظر گرفته شد. یافته ها: مداخله ۸  هفته فعالیت ورزشی منظم، باعث کاهش معنی دار مﻘادیر قند خون ناشتا و کاهش میزان توده بدنی آزمودنیها در دو گروه ورزشی گردیدp<۰/۰۵) ). بر این اساس، گروه آزمون یک (میانگین قند خون ناشتا قبل از مداخله ۲۱±۹۸ ، بعد از مداخله ۱۱±۹۰ و شاخص توده بدنی قبل از مداخله ۱/۵۹±۲۶/۶۸ ، بعد از مداخله ۰/۰۹±۲۵/۳۰ )  و گروه آزمون دو (میانگین قند خون ناشتا قبل از مداخله ۶/۰۶±۹۹ ، بعد از مداخله ۱۳±۹۶ و شاخص توده بدنی قبل از مداخله ۱/۳۴±۲۷/۴۶ ، بعد از مداخله ۰/۰۸±۲۶/۲۷ )  بیشترین اثر کاهش در قند خون ناشتا را داشتند. نتیجه گیری: در مجموع بر اساس یافته های پژوهش حاضر انجام برنامه های ورزشی منظم و با شدت معین که قابلیت اجرا در محل کار دارند، جهت کنترل و کاهش وزن و قند خون ناشتا افراد چاق که دارای جمعیتی رو به افزایش هستند، در مراکز بهداشت و سلامت جامعه کارایی مناسبی خواهد داشت.

نویسندگان

آرمان ضربی زاده

Instructor of Nursing, Nursing Faculty, Baqiyatallah University of Medical Sciences.

محمد مهدی سالاری

assistant professor, Nursing Faculty, Baqiyatallah University of Medical Sciences.

محسن صابری اسفیدواجانی

Associate Professor of Community Medicine, Medicine, Quran and Hadith Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences.

محمد ابراهیم قمرچهره

Associate Professor of Gastroenterology and Hepatology, of Baqiyatallah research center for Gastroenterology and Hepatology Baqiyatallah University of Medical sciences.

وحید سبحانی

Associate Professor of Sports Medicine, Exercise Physiology Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences.

مرتضی رمضانی

Master of Military Nursing, Nursing Faculty, Baqiyatallah University of Medical Sciences.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Pozza C, Isidori AM. What’s Behind the Obesity Epidemic. In: ...
  • Ghahramanloo E, Midgley AW, Bentley DJ. The effect of concurrent ...
  • Blake H, Patterson J. Paediatric nurses' attitudes towards the promotion ...
  • Happell B, Gaskin CJ, Reid-Searl K, Dwyer T. Physical and ...
  • Lawlor DA, Sattar N, Smith GD, Ebrahim S. The associations ...
  • Choi K, Kim T, Yoo H, Lee K, Cho G, ...
  • Vincent HK, Bourguignon C, Vincent KR. Resistance training lowers exercise‐induced ...
  • نمایش کامل مراجع