بررسی وضعیت ترجمان دانش اعضای هیات علمی: مطالعه موردی دانشگاه شهید چمران اهواز

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 242

فایل این مقاله در 25 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_STIM-8-3_016

تاریخ نمایه سازی: 8 بهمن 1401

چکیده مقاله:

هدف: امروزه از یک طرف به دلیل حجم عظیم و پیچیدگی دانش تولید شده در پژوهش های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و از طرف دیگر وجود مشکلات و محدودیت ها در تهیه منابع و فراهم آوری زیرساخت های لازم، به ویژه برای پژوهش های مهندسی در صنایع و سازمان ها، استفاده بهینه از دانش برای بهره برداری از نتایج و دستاوردهای پژوهشی در چارچوب ترجمان دانش حائز اهمیت است. بدین جهت که سرمایه گذاری در گروه های مهندسی و صنایع به هدر نرود و در ادامه، این پژوهش ها به سمت تجاری سازی هدایت شوند. لذا، پژوهش حاضر با هدف تعیین وضعیت ترجمان دانش اعضای هیات علمی گروه های مهندسی در دانشگاه شهید چمران اهواز انجام شده است.روش: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نوع پیمایشی با رویکرد توصیفی است. جامعه پژوهش را اعضای هیات علمی دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز تشکیل دادند.یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که عملکرد اعضای هیات علمی گروه های مهندسی در حیطه «سوال پژوهش» با میانگین و انحراف معیار۱۱/۵± ۳۹/۱۹، در حیطه «تولید دانش» با میانگین و انحراف معیار۹۶/۵± ۹۸/۲۴، در حیطه «انتقال دانش» با میانگین و انحراف معیار۳۴/۱۰ ±۵۲/۳۹ و همچنین در حیطه «ترویج استفاده از شواهد» با میانگین و انحراف معیار۵۰/۴ ±۰۴/۱۲، همگی در سطح مطلوب قرار دارند. در بررسی نهایی، عملکرد پژوهشگران در کل فرآیند ترجمان دانش با میانگین و انحراف معیار۲۵/۲۳ ±۹۴/۹۵ نیز در سطح مطلوب معرفی شد.نتیجه گیری: پیش از هر چیز به منظور ارتقای وضعیت ترجمان دانش به سطح بسیار مطلوب، دانشگاه شهید چمران اهواز می بایست با ایجاد ساختار مناسب مانند کمیته ترجمان دانش و مشارکت واسطه گران دانش و همچنین پیگیری فعالیت های متمرکز گروه ارتباط با صنعت و جامعه، به انطباق تشکیلات پژوهشی با نیازهای موجود بپردازد.عامل مهم دیگر، فراهم آوری هزینه ها و حمایت مالی پژوهش ها با اهداف ترجمان دانش است. علاوه بر این، به منظور تشویق پژوهشگران و ایجاد انگیزه در تصمیمات آنان می توان با همکاری معاونت تحقیقات و فناوری و معاونت آموزشی دانشگاه به افزایش گرنت پژوهشی طرح های کاربردی و عملیاتی و جهت گیری بخشی از مقررات ارتقاء و استخدام اعضای هیات علمی به سوی ترجمان دانش پرداخت.

کلیدواژه ها:

ترجمان دانش ، سوال پژوهش ، تولید دانش ، انتقال دانش ، ترویج استفاده از شواهد ، پژوهشگران ، اعضای هیات علمی ، صنعت ، دانشگاه شهید چمران اهواز

نویسندگان

شهناز خادمی زاده

دانشیار، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

سارا دخش

دانشجوی دکتری، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • تحلیل سطح انتقال و اشتراک دانش در مراکز تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی ایران [مقاله کنفرانسی]
  • پورنقی، ر.، نعمتی انارکی، ل. (۱۳۹۳). روند پژوهش در حوزه ...
  • تاج الدینی، ا.، باب الحوائجی، ف.، موسوی، ع. (۱۳۹۶). بررسی ...
  • دخش، س.، استوار، ا.، حمیدی، ع. (۱۳۹۷). از انتقال سوال ...
  • DOI: ۱۰.۲۹۲۵۲/ismj.۲۱.۲.۱۳۴دهقانی، م. ج. (۱۳۹۸). دانشگاه شهید چمران اهواز در ...
  • صدیقی، ژ.، مجدزاده، ر.، نجات، س.، غلامی، ژ. (۱۳۸۷). ترجمه ...
  • عظیمی، ع.، صنعت جو، ا.، دیانی، م.ح.، فتاحی، ر. (۱۳۹۶). ...
  • فردوسی، م.، علوی، س. (۱۳۸۹). ارزیابی وضعیت پژوهش از دیدگاه ...
  • کرنوکر، م.، نیک پی، ا.، معدن دارآرانی، ع.، صحرایی بیرانوند، ...
  • منصورزاده، م.ج. (۱۳۹۴). بررسی شیوه های مدیریت محتوای پژوهشی در ...
  • منصوریان، م. و همکاران (۱۳۹۳). بررسی وضعیت انتقال و تبادل ...
  • نمایش کامل مراجع