بررسی اثر ضد باکتریایی و التیام بخشی عصاره گیاهان گل همیشه بهار، بومادران، هواچوبه و روغن کرچک به همراه سیلور سولفادیازین در درمان عفونت سوختگی و اثر آنها بر رشد باکتریاستافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا در مدل حیوانی و در شرایط آزمایشگاهی

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 217

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CBCFM01_040

تاریخ نمایه سازی: 13 بهمن 1401

چکیده مقاله:

مقدمه و هدف: سوختگی یکی از وخیم ترین وضعیت های پزشکی به شمار می رود که می تواند در کلیه ابعاد جسمی وروانی ایجاد آسیب نماید و تمامی سنین را در گیر نماید. از سوی دیگر مقاومت باکتری ها به آنتی بیوتیک ها روز به روز درحال افزایش است که این مسئله باعث می شود تا بشر به فکر جایگزین کردن عوامل ضد میکروبی موثرتر با عوارض جانبیکمتر باشد. در مطالعه حاضر، بررسی اثر ضد باکتریایی و التیام بخشی عصاره گیاهان گل همیشه بهار، بومادران، هواچوبه و روغن کرچک به همراه سیلور سولفادیازین بررسی شده است.مواد و روش کار: در این پژوهش عصاره های گیاهان مذکور بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس ائروژینوزا در مدل حیوانی و در شرایط آزمایشگاهی بررسی گردید. برای تعیین میزان MIC (حداقل غظت مهاری) و میزان MBC (حداقل غلظت کشندگی) از روش رقت در براث یا میکرودایلوشن استفاده شد. در ادامه برای بررسی اثرات هم-افزایی عصاره ها به روش رقت در براث برای هر عصاره به طور جداگانه انجام گرفت.. در مدل حیوانی از موشهای سوری ۶ تا ۸ هفتهای با سوختگی درجه ۲ در ناحیه کمر استفاده شد. سپس از عصاره های تهیه شده با غلظت MBC همراه با سیلور سولفادیازین برای هر موش استفاده شد. پس از گذشت ۳ روز از مدت زمان استفاده پمادها از محل زخم کشت تهیه و سپسمیزان رشد باکتری مورد آزمایش قرار گرفت.نتایج: در این مطالعه مشخص شد که میانگین رشد تعداد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در بین گروه های (کنترل بدون پماد) با گروه های (کنترل با سیلورسولفادیازیدین) تفاوت معنیداری دارد. از طرفی بین گروه های کنترل با سیلور سولفادیازیدین و چهار عصاره گل همیشه بهار، بومادران و هواچوبه و روغن کرچک با بقیه گروه ها اختلاف در بین تعدادباکتریهای رشد کرده نیز وجود دارد و بین گروه های ۲و ۳ اختلاف معنیداری بین رشد باکتریها مشاهده گردید..نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاکی از آن است که عصاره گیاهان آبی و اتانولی استخراج شده از گیاهان هواچوبه، گل همیشه بهار، روغن کرچک و بومادران موجب بهبودی بهتر و سریع در زخمهای ناشی از سوختگی نسبت به آنتی بیوتیک سیلور سولفادیازین در موشها شدند.

نویسندگان

حمیدرضا فقیه راد

گروه میکروبیولوژی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران