کنترل کامپیوتری شرایط محیطی گلخانه: قسمت دوم - آزمون و بررسی عملکرد سیستم

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 130

فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_FOODER-6-2_002

تاریخ نمایه سازی: 13 بهمن 1401

چکیده مقاله:

اخیرا یک سیستم کنترل و مانیتورینگ کامپیوتری شرایط محیطی گلخانه طراحی کرده­ایم. در این مقاله ابتدا جزئیات مربوط به نحوه طراحی و پیاده سازی بخش مانیتورینگ سیستم ارائه می­شود و پس از آن درباره نتایج آزمون عملکرد کل سیستم پیشنهادی بحث و بررسی خواهد شد. واسط گرافیکی کاربر سیستم با استفاده از زبان برنامه نویسی ویژوال بیسیک طراحی و پیاده سازی شده است. با استفاده از کنترل موجود در محیط ویژوال بیسیک، امکان دریافت اطلاعات از پورت سریال کامپیوتر و ارسال فرامین کنترلی به آن فراهم شد. از این طریق، نرم افزار با سخت افزار کنترل مرتبط گردید که یک میکروکنترلر مدل AVR است. این واسط گرافیکی برای نظارت بر کل سیستم توسعه داده شده است تا از طریق آن رفتار حرارتی و رطوبتی درون گلخانه در شرایط مختلف جوی در حالتی که به طور خودکار نظارت و کنترل اوضاع را در دست می­گیرد، بررسی و تجزیه و تحلیل شود. برای ارزیابی کلی سیستم در تنظیم و تثبیت شرایط محیطی گلخانه آزمایش­هایی در آذرماه ۱۳۸۲ انجام گرفت. این آزمایش­ها در دو سری، حالت بدون کنترل و حالت کنترل شده، و در چند نوبت روی سیستم ادامه یافت. نتایج آزمایش­های سری اول از عملکرد صحیح و کارآیی بالای سیستم حکایت دارد. نتایج آزمایش­های سری دوم مبین آن است که سیستم پیشنهادی با توجه به تنظیمات از پیش تعیین شده رطوبت و دما، قادر به تنظیم و تثبیت دما و رطوبت گلخانه از طریق ارسال فرامین مناسب به سیستم­های عمل کننده در نرم افزار سیستم هست. عملکرد سیستم برای تثبیت دما در تمام آزمایش­ها بسیار مطلوب و زمان سپری شده برای ثابت نگه داشتن دما در محدوه تنظیمی نسبتا کوتاه (در حدود ۱۰ دقیقه) است، ولی عملکرد سیستم مه­پاش در افزایش سریع رطوبت محیط نسبتا کند (در حدود ۳۰ دقیقه) است. در دقایق آخر یکی از آزمایش­ها حالت دوم که رطوبت نسبی به نقطه تنظیم خود نزدیک شده بود، دمای درون گلخانه یعنی دمای نواحی مجاور پوشش گلخانه و دمای نواحی نزدیک به ارتفاع گیاه بر هم منطبق شدند که این امر نتیجه مثبت تاثیر رطوبت بالای گلخانه بر توزیع یکنواخت­تر دمای درون گلخانه را اثبات می­کند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

اردشیر شفایی

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی

محمود امید

استادیارگروه مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشکده مهندسی بیوسیستم کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Bakker, J. C., Bot, G. P. A., Challa, N. J., ...
  • Gates, R. S., Chao, K. and Sigramis, N. ۱۹۹۹. Fuzzy ...
  • Hanan, J. J. ۱۹۹۸. Greenhouses: Advanced technology for protected horticulture. ...
  • Marhaenanto, B., and Singh, G. ۲۰۰۲. Development of a computer-based ...
  • Nelson, P. V. ۲۰۰۲. Greenhouse operation and management.۶th Ed. Prentice ...
  • Omid, M. and Shafaei, A., M. ۲۰۰۵. A Computer-Based Control ...
  • Omid, M. ۲۰۰۴. Computer Control of Greenhouse Environment: Design and ...
  • Pohlheim, H. and Heißner, A. ۱۹۹۷. Optimal control of greenhouse ...
  • Shafaei, A. ۲۰۰۳. Computer control of greenhouse climate: Design and ...
  • Zylstra, A. R. ۲۰۰۰. Greenhouse environment control system considerations. National ...
  • نمایش کامل مراجع