تعیین سطح مهارت های سواد اطلاعاتی کتابداران سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان بر اساس مدل آیزنبرگ و برکویتز

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 101

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_QJEI-7-25_007

تاریخ نمایه سازی: 24 بهمن 1401

چکیده مقاله:

هدف: هدف این پژوهش تعیین میزان مهارت های سواد اطلاعاتی کتابداران سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان بر حسب مدل آیزنبرگ و  برکویتز است. روش پژوهش: پژوهش حاضر پیمایش - توصیفی است. همه کتابداران کتابخانه های سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان مشتمل بر ۲۴۰ نفر جامعه آماری این پژوهش را شکل داده است. روش نمونه گیری تصادفی ساده و حجم نمونه ۱۳۷ نفر است. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه محقق ساخته است که ضریب پایایی آن با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ ۸۷/۰ محاسبه شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم­افزار اس پی اس اس در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی انجام گرفت. یافته ها: بر اساس نتایج حاصله میانگین کلیه مولفه ها بیشتر از سطح متوسط بود و بیش ترین میانگین مربوط به مهارت ارزیابی با میانگین ۲۱/۴ و کم ترین، مربوط به مهارت مکان یابی و دسترسی اطلاعات با میانگین ۰۷/۴ بوده است. نتیجه­ گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که کتابداران سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان میزان کاربرد مولفه های مهارت های سواد اطلاعاتی بر اساس مدل آیزنبرگ و  برکویتز را بیشتر از سطح متوسط می دانند. نتایج هم چنین نشان داد که بین نظرات پاسخ گویان بر حسب متغیرهای جمعیت شناختی رشته تحصیلی و سطح تحصیلات تفاوت معنادار وجود دارد.

کلیدواژه ها:

اصفهان ، سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری ، سواد اطلاعاتی

نویسندگان

احمد شعبانی

استاد، عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان،

بی بی عشرت زمانی

دانشیار، عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان

علیرضا عابدی لنجی

کارشناس ارشد علوم کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه اصفهان

ناهید سلیمانی

کارشناس ارشد علوم کتابداری و اطلاع رسانی، مسئول کتابخانه شهید منتظری، اداره کل استان چهارمحال و بختیاری، نهاد کتابخانه های عمومی کشور.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ghasemi, A. (۲۰۰۶). Graduate Students' Information Literacy Assessment and adapting ...
  • Pour naghi, R (۲۰۰۷). Comparative analysis of information literacy in ...
  • vaziri, E (۲۰۰۶). Assessment of information literacy librarians ۸۵-۱۳۸۴ Shiraz ...
  • نمایش کامل مراجع