مکانیسم های عمل بالقوه ی آلفا-کتوگلوتارات (AKG) در سرطان: بررسی آخرین شواهد

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 189

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BCSCD01_014

تاریخ نمایه سازی: 4 فروردین 1402

چکیده مقاله:

آلفاکتوگلوتارات (AKG) یک کتواسید است و یک واسطه ی مهم در چرخه ی کربس است و میتواند به سوکسینیلکوآ و گلوتامین تبدیل شود. تحقیقات اخیر، AKG را بعنوان یک عامل ضدسرطان در نظر میگیرند زیرا تیمار AKG باعث کاهش رشد، مهاجرت و توانایی متاستاز در سلولهای سرطانی میشود. در سلولهای سرطانی کولون، تیمار AKG با افزایش بیان کینازهای وابسته به سیکلین مانند p۲۱ (WAF۱/CIP۱) و P۲۷kip۱ و همچنین کاهش میزان تنظیم کننده ی چرخه ی سلولی (Rb)، تعداد سلولها را در فاز G۱ بهبود میبخشد. در سلولهای سرطان سینه، AKG توانایی متاستاز سلولهای سرطانی به ریه و غدد لنفاوی، تهاجم و توانایی تشکیل کلونی درسلولهای سرطانی را کاهش میدهد. AKG همچنین باعث کاهش رشد اولیه تومور و کاهش وزن تومور در موش میشود. مکمل AKG با افزایش بیان نشانگرهای تمایز روده مانند krt۲۰و Muc۲ که باعث تمایز نهایی و سرکوب رشد سلولهای سرطانی روده بزرگ میشود و از رشد سلولهای سرطانی کولون جلوگیری میکند. AKG با القای بیان ژن و سرکوب سیگنال دهی مسیر Wnt در سلولهای سرطان کولون، متیله شدن DNA و H۳K۴ را در ژنهای تمایز روده افزایش میدهد و همچنین باعث کاهش اندازه و تغییر ظاهری کیستها در سلولهای سرطانی میشود. این مشاهدات نشان میدهند که تیمار AKG بعنوان یک مکمل مهم برای مطالعه ی بیشتر در مورد اثر ضد سرطانی آن است و ما در این مقاله بر آخرین مطالعات در مورد اثرات AKG بر سرطان میپردازیم.

نویسندگان

زهرا رشید

Department of Animal science and Marine biology, Faculty of Life Sciences and Biotechnology, Universityof Shahid Beheshti, Tehran, Iran