پیش بینی عملکرد شغلی از طریق صفات شخصی وزن دار: روش تحلیل سلسه مراتبی

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 112

فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JIOPS-7-2_011

تاریخ نمایه سازی: 21 فروردین 1402

چکیده مقاله:

تحقیقاتی که در رابطه با تاثیر ویژگی های شخصیتی بر عملکرد شغلی انجام شده، عمدتا براساس تحلیل همبستگی یا رگرسیون بوده و تغییرات عملکرد شغلی براساس هر مولفه از شخصیت را تبیین کرده است. هدف از این تحقیق ارائه مدلی است که بتواند نقش عوامل شخصیتی را در عملکرد شغلی تبیین کند و صرفا متکی بر داده های جمع آوری شده از شاغلین نباشد. این روش وزن تاثیر هر عامل را بر عملکرد شغلی بر اساس نظر خبره تبیین می کند. خبره با استفاده از مقایسه های زوجی، ترجیح هر عامل شخصیتی را بر دیگری بیان می کند؛ سپس با روش تحلیل سلسله مراتبی وزن هر عامل مشخص می شود. با همین روش وزن شخصیت در مقایسه با تخصص و تجربه تعیین می گردد. این روش برای کارکنان دانشگاه خیام و در سه بخش امور دانشجویی، امور مالی و اداره آموزش انجام شد. برای آزمون مدل، معاونان آموزشی، مالی و دانشجویی به عنوان خبره انتخاب شدند. با استفاده از مدل تحلیل سلسله مراتبی و نرم افزار Choice Expert وزن هر عامل در عملکرد محاسبه شد. وزن های محاسبه شده در نرم افزار با توجه به نرخ ناسازگاری اندک، قابل قبول بود. در اداره آموزش وزن های مسئولیت پذیری ۰.۵۱، موافق بودن ۰.۲۱ تمایل به تجربیات جدید ۰.۰۴ ، برون گرایی ۰.۰۵، روان رنجوری ۰.۱۶؛ در امور مالی، مسئولیت پذیری ۰.۶۲ موافق بودن ۰.۲۰، تمایل به تجربیات جدید ۰.۱۰، برون گرایی ۰.۰۵ و روان رنجوری ۰.۰۳ و در امور دانشجویی مسئولیت پذیری ۰.۵۲، موافق بودن  ۰.۱۴، تمایل به تجربیات جدید ۰.۲۴ برون گرایی ۰.۰۴ و روان رنجوری ۰.۰۶ به دست آمد که در هر سه شغل بررسی شده، مسئولیت پذیری بیشترین نقش را در تبیین عملکرد نشان داد. عملکرد محاسبه شده با معادلات توسعه داده شده توسط مدل با عملکرد شغلی واقعی براساس آزمون همبستگی اسپیرمن همبستگی معنی داری نشان داد (p <۰.۰۵).در مجموع، علاوه بر روش رگرسیون می توان از روش تحلیل سلسله مراتبی برای تبیین وزن عوامل شخصیتی در عملکرد شغلی استفاده نمود.

نویسندگان

ناهید هاشمیان بجنورد

MA Student of Psychology, Department of Psychology, Hekmat Razvi Institute & Assistant Professor, Department of Industrial Engineering, Khayyam University, Mashhad, Iran

مسعود مقدس زاده بزار

Assistant Professor, Department of Psychology, Hekmat Razvi Institute, Mashhad, Iran

فاطمه علیدوستی

Assistant Professor, Department of Psychology, Khayyam University, Mashhad, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Alessandri, G., & Vecchione, M. (۲۰۱۲). The higher-order factors of ...
  • Alvani, S. M. (۲۰۰۱). Public management (۱۴th ed.). Tehran: Ney ...
  • Carrasco-Hernandez, A. J., & Jimenez-Jimenez, D. (۲۰۱۶). Knowledge management, flexibility ...
  • Chams, N., & Garcia-Blandon, J. (۲۰۱۹). On the importance of ...
  • Gharabaghi, H., & Garusi Farshi, M. T. (۲۰۰۹). Investigating the ...
  • Hoseinain, S., Yazdi, S. M., & Nikjoo Sukht Abandani, A. ...
  • Mohammadi, H. (۲۰۱۹). The factors affecting job satisfaction: considering an ...
  • Thoresen, C. J., Bradley, J. C., Bliese, P. D., & ...
  • Timmerman, T. A. (۲۰۰۴). Relationships between NEO PI-R personality measures ...
  • Zare Bahram Abadi, M., Doreh, I., & Azhdari, G. (۲۰۱۰). ...
  • نمایش کامل مراجع