ارائه روشی برای سنجش و تحلیل اثر ارزیابی محصول و اعتماد مشتری بر قصد خرید مجدد در سیستم تجارت الکترونیک مبتنی بر تکنیکهای داده کاوی )مطالعه موردی: شرکت همراه مکانیک(

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 185

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

DMECONF08_057

تاریخ نمایه سازی: 31 فروردین 1402

چکیده مقاله:

هدف پژوهش حاضر بررسی همزمان تاثیر محصول و اعتماد مشتری بر قصد خرید مجدد در محیط تجارت الکترونیک با رویکرد دادهکاوی در شرکت همراه مکانیک است . یکی از جنبه های نوظهور در عرصه فناوری اطلاعات پیدایش فروشگاههای آنلاین است . در این پژوهش قصد داریم بر نقش های متغیرهای اعتماد و نقش میانجی ارزیابی محصول توسط مشتریان بر وفاداری مشتری، متمرکز شویم . در این تحقیق به بخش بندی مشتریان RFMDC بر پایه مدل توسعه یافته RFM به وسیله متغیرها می پردازیم . مشتریان، ما با بکارگیری روش فرآیندی CRISP_DM، با استفاده از الگوریتم K-means براساس مدل پیشنهادی این تحقیق به پنج خوشه تقسیم می کنیم . در این تحقیق ما با بکارگیری تکنیک های تحلیل دادهها، خوشه بندی و قواعد وابستگی به استخراج دانش کاربردی می پردازیم و نتایج تحلیل های انجام به منظور افزایش رضایت و کسب مزیت رقابتی در حوزه بازار الکترونیک و تاثیرات آن در مدیریت ارتباط با مشتری به کار می گیریم . دادههای مورد استفاده در تحقیق ما از پایگاه اطلاعاتی موجود در سایت تجارت الکترونیک همراه مکانیک در بازه یک سال استخراج می کنیم . ما با توجه به الگوهای رفتاری استخراج شده توسط هر یک از خوشه ها، دریافتیم که به هر خوشه چه نوع خدماتی ارائه می دهیم تا میزان اعتماد مشتری بر قصد خرید مجدد مشتریان به سیستم همراه مکانیک افزایش یابد. نتایج تحقیق ما نشان داد که با استفاده از روش پیشنهادی میزان اعتماد مشتری بیش از ۴۰ درصد افزایش یافتیم و نشان داده که ارزیابی محصول و اعتماد مشتری منجر به افزایش قصد خرید مجدد مشتری شد. بر اساس نتایج مشتریان در ۵ دسته شامل مشتریان وفادار، مشتریان شبه وفادار، مشتریان ضعیف ، مشتریان شبه ضعیف و مشتریان خاص تقسیم شدند.در هر یک از این خوشه ها با توجه به سیاست های سایت همراهمکانیک می توان برنامه ریزی های آینده را انجام داد.

نویسندگان

محمدرضا فرحزادی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی ، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران، ایران.

ایمان عطارزاده

عضو هیات علمی گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی ، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران،

علی هارون آبادی

عضو هیات علمی گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی ، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران،