اختلال شناختی فونکسیونل: مفهومی جدید در روانپزشکی عصبی

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 169

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SHPP-10-1_001

تاریخ نمایه سازی: 16 اردیبهشت 1402

چکیده مقاله:

با توجه به شیوع بالای سطوح مختلف اختلالات حافظه و فراموش کاری، بسیاری از مراجعات روانپزشکی و روانشناسی به علت ترس از ابتلا به بیماری­ هایی مانند آلزایمر است که موجب زوال عقل می­ شوند. با این حال بسیاری از این اختلالات علت درونی داشته و می توانند در دسته اختلالات شناختی عملکردی طبقه بندی شوند. علیرغم اینکه تشخیص اختلال شناختی با رد علل ارگانیک داده می­ شود، تشخیص اختلالات عملکردی مشکل بوده و اکثر این اختلالات تشخیص داده نمی­ شوند. مشخص شده است که افسردگی، اضطراب و اختلالات رفتاری می توانند پیشاهنگ اختلال شناختی خفیف باشند؛ ولی اینکه اختلال شناختی عملکردی نیز می­ تواند ماشه چکان یا پیشاهنگی برای اختلالات شناختی ارگانیک و مرتبط با دمانس باشد مشخص نشده است. فرم تیپیک اختلال شناختی عملکردی، با حیطه های توجه و تمرکز همپوشانی دارد. هم زمانی این اختلالات با افسردگی می تواند تشخیص اختلالات شناختی عملکردی را مشکل ­تر سازد؛ لذا مهم است که قبل از طرح چنین تشخیصی، دمانس کاذب ناشی از افسردگی رد شود. از آنجا که شروع اختلال شناختی عملکردی در میانه زندگی است، این اختلالات در تشخیص افتراقی با اختلالات نورودژنراتیو با شروع زودرس می­ باشند. علیرغم تحقیقات فراوان در زمینه تشخیص اختلالات شناختی عملکردی، هنوز معیارهای قطعی برای تشخیص این اختلالات مشخص نشده است و همچنین پیش آگهی طولانی مدت این اختلالات نیز نامشخص است.

نویسندگان

رضا بیدکی

Professor, Research Center of Addiction and Behavioral Sciences Diabetes Research Center, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran

زنیره سلیمی

Assistant Professor, Research Center of Psychiatry and Behavioral Sciences, Ibn-e-Sina Hospital, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Albert D, Chein J, Steinberg L. (۲۰۱۳). The Teenage Brain: ...
  • Bharambe V, Larner AJ. (۲۰۱۸). Functional cognitive disorders: demographic and ...
  • Bhome R, McWilliams A, Huntley JD, Fleming SM, Howard RJ. ...
  • Elsey C, Drew P, Jones D, Blackburn D, Wakefield S, ...
  • McWhirter L, Ritchie C, Stone J, Carson A. (۲۰۲۰). Functional ...
  • Pennington C, Hayre A, Newson M, Coulthard E. (۲۰۱۵). Functional ...
  • Rock PL, Roiser J, Riedel WJ, Blackwell A. (۲۰۱۴). Cognitive ...
  • Wakefield SJ, Blackburn DJ, Harkness K, Khan A, Reuber M, ...
  • نمایش کامل مراجع