مقایسه استحکام باند برشی سه نوع ماده چسباننده برای نگهداری فایبرپست داخل کانال در ترمیم دندان های قدامی شیری به شدت تخریب شده

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 184

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SJH-29-4_008

تاریخ نمایه سازی: 16 اردیبهشت 1402

چکیده مقاله:

سابقه و هدف: پوسیدگی دندان و مشکلات پریودنتال از شایع ترین بیماری های انسان و به عنوان معضل حل نشده بهداشتی درمانی در بیشتر کشورهای دنیا مطرح است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی و مقایسه استحکام باند برشی فایبرپست با سه نوع سمان متفاوت شامل یک نوع گلاس آینومر و دو نوع کامپوزیت Universal و Flowable بود. مواد و روش ها: مطالعه حاضر یک مطالعه آزمایشگاهی بود که روی ۳۰ دندان شیری قدامی دارای حداقل دوسوم ریشه سالم انجام شد. دندان ها به صورت تصادفی به سه گروه ۱۰ تایی تقسیم شدند. دندان ها از قسمت ریشه درون آکریل سلف کیور مانت شدند. گروه ۱ شامل باندینگ G-Premio Bond و کامپوزیت Universal، گروه ۲ شامل باندینگ G-Perimo Bond و کامپوزیت Flowable و گروه ۳ شامل سمان گلس آینومر بدون باند بود. بلافاصله Post fiber درون ماده سمان موجود در کانال قرار گرفت و طبق دستور کارخانه سازنده، لایت کیور شدند. استحکام باند برشی با دستگاه تست مکانیکی با سرعت ۱ میلی متر بر دقیقه محاسبه شد. یافته ها: میانگین استحکام باند برشی در گروه کامپوزیت Universal، ۴/۸۲ ± ۱۵/۲۹، گلس آینومر ترمیمی ۲/۸۲ ± ۹/۷۴ و در گروه کامپوزیت Flowable، ۴/۹۱ ± ۱۳/۷۱ مگاپاسکال بود که اختلاف بین آن ها معنی دار بود (۰/۰۲۲=P). نتایج نشان داد میانگین استحکام باند برشی کامپوزیت Universal به طور معنی داری بیشتر از گلس آینومر ترمیمی بود (۰/۰۲۰=P)، اما این تفاوت برای مقایسه سایر گروه ها معنی دار نبود (۰.۰۵استحکام باند برشی مربوط به کامپوزیت Universal برای سمان کردن فایبرپست در ترمیم دندان های قدامی شیری و کمترین نتیجه مربوط به گروه سمان گلاس آینومر بود که اختلاف معنی داری داشتند، اما با گروه کامپوزیت Flowable تفاوت معنی داری نداشتند.

نویسندگان

مریم هاشمی

Students Research Committee, Arak University of Medical Sciences, Arak, Iran

شیما نورمحمدی

Department of Pediatric Dentistry, School of Dentistry, Arak University of Medical Sciences, Arak, Iran

افروز نخستین

Department of Restorative Dentistry, School of Dentistry, Arak University of Medical Sciences, Arak, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Lewis CW, Grossman DC, Domoto PK, Deyo RA. The role ...
  • Ajami B, Abachizadeh H, Shafieyan R, Aminifar S. Evaluation of ...
  • Sadri L, Sadri S, Akhlaghi N, Sarlak H. Esthetic-based dental ...
  • Calvo AF, Kicuti A, Tedesco TK, Braga MM, Raggio DP. ...
  • Pameijer CH. A review of luting agents. Int J Dent. ...
  • Afshar H, Baradaran Nakhjavani Y, Rahro Taban S, Baniameri Z, ...
  • Jordehi AY, Shahabi MS, Akbari A. Comparison of self-adhering flowable ...
  • Seraj B, Ghadimi S, Estaki Z, Fatemi M. Fracture resistance ...
  • نمایش کامل مراجع