حذف هم زمان مقادیر ناچیز فلزات سنگین با استفاده از نانوکامپوزیت سیلیکا آیروژل به همراه مایع یونی و گرافن اکسید: بهینه سازی با روش سطح پاسخ

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 103

فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_KARFN-19-3_027

تاریخ نمایه سازی: 18 اردیبهشت 1402

چکیده مقاله:

یکی از مشکل سازترین و خطرناک ترین آلاینده های موجود برای محیط زیست و انسان، فلزات سنگین هستند. در این مطالعه از روش جذب سطحی که یکی از موثرترین و اقتصادی ترین روش­های کاهش آلودگی­های مربوط به فلزات سنگین است، به منظور حذف هم زمان کروم (VI) و جیوه از آب های آلوده استفاده شده است. در این تحقیق، جاذب با اصلاح اکسیدگرافن مغناطیسی شده با نانواکسید مغناطیسی آهن توسط تتراهیدروسیلان و ۳-کلروپروپیل تری متوکسی سیلان سنتز گردید. طراحی آزمایش ها برای بررسی تاثیر pH، دوز جاذب و غلظت آلاینده توسط روش رویه پاسخ باکس بنکن صورت گرفت و مشخص شد بیشترین مقدار جذب در pH ۵/۶ صورت می­گیرد. همچنین با افزایش غلظت آلاینده تا ۱۵۰ میلی گرم بر لیتر و نیز کاهش دوز جاذب تا ۵/۰ گرم بر لیتر، ظرفیت جاذب افزایش یافت. خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و مورفولوژی جاذب تهیه شده، با کمک تحلیل های EDS، FE-SEM تعیین شد. ایزوترم­های فروندلیچ، لانگمویر، تمکین و بغدادی بررسی شد که نتایج نشان داد فرایند جذب در هردو فلز، سنگین از مدل لانگمویر تبعیت می­کند. در ادامه، ایزوترم لانگمویر در pHهای مختلف رسم گردید که بیشترین ظرفیت جذب برای جیوه در pH ۵/۶ با مقدار ۱۰۹ میلی­گرم­بر­گرم­جاذب و این مقدار برای کروم (VI) در همین pH با مقدار ۹۹میلی­گرم بر­گرم­جاذب صورت گرفت.

نویسندگان

فاطمه هوشمند

استادیار، گروه علوم مهندسی، آموزشکده دختران ایلام، دانشگاه فنی و حرفه ای، ایلام، ایران.

محمد نظری

عضو هیئت علمی، گروه علوم مهندسی، آموزشکده پسران ایلام، دانشگاه فنی و حرفه ای، ایلام، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :