بهبود مصرف زایلوز در سویه های مختلف Escherichia coli با بهره گیری از روش تکامل سازشی

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 222

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BIOLOGY05_190

تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1402

چکیده مقاله:

مقدمه: میکروارگانیسمهای متفاوت از منابع مختلفی میتوانند استفاده کنند که این مورد با نیازها و ترجیحات متابولیکی ارگانیسم ارتباط مستقیمی دارد. در بسیاری از باکتریها استفاده همزمان از دو منبع قند متفاوت ممکن نیست مثلا باکتری مانند E. coli در محیط کشتی که همزمان گلوگز و زایلوز وجود داشته باشد ابتدا گلوگز را مصرف کرده و سپس با اتمام گلوگز شروع به استفاده از زایلوز میکند. تغییر E. coli برای استفاده بهتر و بیشتر از زایلوز همواره دغدغه بسیاری از محققان است.روش کار: سویه های مرتبط با E. coli در محیط کشت مایع حاوی زایلوز به عنوان تنها منبع کربن و انرژی به صورت مدون کشت داده شد و همزمان منحنی رشد میکروارگانیسمها رسم شد. با رسم منحنی رشد میکروارگانیسمها نرخ رشد ویژه برای هر چهار تا سویه محاسبه شد و نتایج برای همه سویه ها با هم مقایسه شد.بحث: سویه های متفاوت از باکتری در شرایط متفاوت پاسخهای یکسانی نمیدهند که از این مورد میتوان برای مهندسی سویه ها متفاوت استفاده کرد. E. coli در شرایط متفاوت از لحاظ کشت به صورت مدون پاساژ داده شده است که نتایج این موارد متفاوت از هم بوده اما در هر یک از این موارد جهش های معرفی شده است که باعث بهبود استفاده از زایلوز شده است.نتیجه گیری: کشت دادن E. coli در محیط کشت حاوی زایلوز و گلوگز و یا به تنهایی زایلوز در شرایط بیهوازی و هوازی باعث ایجاد جهش در ژن xylR می شود که این ژن XylR را کد میکنند که در کنترل بیان ژنهای دخیل در متابولیسم زایلوز نقش بسزایی دارد و از این طریق میتواند در افزایش میزان استفاده از زایلوز بسیار حائز اهمیت باشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

یوسف وطن پرست

کارشناسی ارشد گروه میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی میکروبی، دانشکده علوم زیستی و بیوتکنولوژی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.

مهدیس مفیدی

کارشناسی ارشد گروه میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی میکروبی، دانشکده علوم زیستی و بیوتکنولوژی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.

غلامحسین ابراهیمی پور

دانشیار گروه میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی میکروبی، دانشکده علوم زیستی و بیوتکنولوژی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.

محمد یعقوبی آوینی

استادیار گروه میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی میکروبی، دانشکده علوم زیستی و بیوتکنولوژی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.