نقش های جنسیتی زان در بالایا: یک مطالعه مروری

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 92

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICMWMI09_043

تاریخ نمایه سازی: 24 اردیبهشت 1402

چکیده مقاله:

بالایای طبیعی یک نگرانی جهانی است که به کرات در تمام دنیا روی داده و اسان های زیادی را متاثر می نماید.(۱) هر ساله کشور ما در معرض بالایای طبیعی، از انواع گوناگون قرار می گیرد. بنا بر گزارش دفتر امور هماهنگ کننده کمک های انسان دوستانه سازمان ملل متحد، ایران در رتبه ششم از نظر مستعد بودن در وقوع بلایای طبیعی در جهان به شمار می رود (۲). درصد قابل توجهی از آوارگان و آسیب دیدگان را در هر حادثه ای، زنان و مردان سنین باروری تشکیل می دهند. شناسایی جمعیت اسیب دیده و آسیب پذیری آنان با تعیین گروه های سنی و جنسی که اسیب پذیری بیشتری دارند و تعیین نیازهای آنان اولین قدمی است که موفقیت پاسخ به حادثه را تعیین می کند (۳). طبق گزارش صلیب سرخ کانادا، زان یکی از ده گروه جمعیتی در معرض خطر در زمان موقعیت های اضطراری می باشند. زنان و دختران درگیری یک بلا احتمالا تجارب مختلفی داشته و در معرض خطرات بهداشتی متفاوتی قرار دارند (۴).

نویسندگان

مریم مرادی

دانشجوی دکترای تخصصی بهداشت باروری، مرکز تحقیقات علوم باروری و سلامت جنسی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران